Tribuna
AFF
Primăvara bagă peste 40 de străzi în şantier
Sorana MAIER
4191 vizualizari
Primăvara bagă peste 40 de străzi în şantier
Pe lângă primele şase străzi pe care lucrările au început săptămâna aceasta sau încep luni, pe alte 36 de străzi se va lucra în săptămânile care urmează. Klaus Iohannis, primarul Sibiului, spune că lucrările mari care s-au făcut începând de anul trecut, vor face ca, în viitor, Sibiul să nu mai aibă nevoie de operaţiuni mari de plombări odată ce intrăm în primăvară.
Cu 144 de milioane lei alocate, anul acesta, doar de la bugetul local, cărora li se adaugă fondurile europene pentru Oraşul de Jos, în Sibiu vor fi în această primăvară, peste 40 de străzi la care se va lucra la modernizări, la repara­ţii sau la turnarea ultimului strat de asfalt.
Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a explicat ieri, în conferinţa de presă, că mare parte din aceste străzi, unele lucrări începute anul trecut, altele noi care încep acum, vor fi încheiate în cursul anului.

Plombările vor dispărea

Primarul spune că anul acesta starea drumurilor este bună, chiar foarte bună, după ce anul trecut, primul an în care Sibiul a avut centură ocolitoare, au fost reabilitate multe din arterele principale ale ora­şului.
"Am intervenit, anul trecut pe foarte multe bulevarde şi străzi cu înlocuirea stratului de uzură şi cu lucrări de intervenţii şi toate sunt în stare foarte bună chiar şi după o iarnă grea. Evident că mai sunt tronsoane unde au apărut câteva gropi, pe străzi nereabilitate, cum sunt Măgheranului, Cisnădiei, Hipodromului şi altele, dar care sunt prevăzute pentru reabilitare în anul în curs. În ansamblu, eforturile de anul trecut de înlocuire a stratului de uzură la un număr mare de străzi a meritat, se circulă foarte bine în Sibiu şi intervenţiile pentru plombări vor fi mini­male. În cartiere sunt câteva situaţii în care se va interveni, dar majoritatea străzilor care nu arată foarte bine intră oricum în reparaţii şi doar pe alocuri vor mai suporta lucrări de plombare. Încet, încet faza de plombări va dispărea", a explicat Klaus Iohannis.

Şantiere redeschise

Majoritatea lucrărilor aflate  încă în desfăşurare sunt pe străzile cuprinse în pache­tele licitate anul trecut din fondurile împrumutului con­trac­tat de municipalitate de la BERD.
Pe străzile Sturza, Cloşca, o parte a străzii Cimitirului şi Moreni a fost aşternut, încă din toamnă, primul strat de asfalt, urmând ca în această primă­vară să se toarne şi ultimul strat. Pe străzile A. Saligny, Horia, Mozart şi Gh. Doja stratul de uzură este deja terminat şi urmează doar semnalizarea ru­tieră şi amenajarea zonelor verzi. Se lucrează şi pe strada Cerbului, unde mai trebuie tur­nată uzura şi finalizate trotuarele.
Pe strada Popovici Bănă­ţeanu lucrările la reţele şi primele straturi rutiere au fost finalizate anul trecut şi urmează aşternerea straturilor asfaltice. Pe un tronson al străzii Cimiti­rului, cel dinspre Şoseaua Alba Iulia, lucrările vor fi reluate de la stadiul de piatră spartă, în acelaşi stadiu aflându-se şi străzile Agricultorilor şi Muncii. Pe străzile Ion Sion, Brazilor şi Şt. O. Iosif reţelele de utilităţi au fost deja reabilitate, con­structorul urmând să încea­pă amenajarea straturilor rutiere.
Din primăvară vor începe lucrările şi pe străzile Privi­ghetorilor, Hochmeister, Prej­bei şi I.L. Caragiale, prima etapă fiind reabilitarea reţelelor de utilităţi. 

Lucrări mari

Lucrările vor continua şi pe Calea Turnişorului. Reţeaua de apă a fost deja finalizată pe toată strada până la Mihail Kogălniceanu. Porţiunea din­tre trecerea la nivel cu calea ferată şi strada Frigoriferului este la stadiul primului strat asfaltic. Din primăvară se va începe lucrul la reţeaua de canalizare între Şoseaua Alba Iulia şi strada Frigoriferului şi va urma aşternerea primului strat asfaltic şi pe acest tronson. În paralel se va lucra la trotuare.
Pe strada Viitorului lucrările la reţele au fost finalizate şi s-a turnat primul strat asfaltic pe tronsonul dintre Moara de Scoarţă şi Smighelschi. În primăvară se va continua cu aşternerea asfaltului până la străzile Mureşului şi Crişului şi se va intra la amenajarea straturilor rutiere pe ultimul tronson, până la podul de pe Calea Guşteriţei.
Tot anul acesta vor începe lucrările şi pe Calea Poplăcii, pe Calea Guşteriţei, pe Calea Cisnădiei, Reşiţa, Maşiniştilor, T. Arghezi, Dobrogei, Gh. Şoi­ma, George Topârceanu, Gheorghe Asachi, strada Mă­gheranului, strada Teilor şi Strungului. Aceste străzi sunt în curs sau urmează să fie licitate pentru atribuirea contractelor de lucrări. Vor demara în următoarele luni şi reparaţiile capitale la viaductul Gara Mică.
De asemenea, vor începe lucrările şi pe străzile Faurului, Turnului şi în Piaţeta Târgul Peştelui, acestea fiind finan­ţate din fonduri structurale obţinute de Primăria Sibiu.
Imediat ce temperaturile vor permite acest lucru, construc­torul din Cartierul Tineretului va relua activitatea de amena­jare a drumurilor, suma alocată anul acesta fiind de 12,1 milioane de lei.
comentarii
17 comentarii

Bravo! Se face treaba in Sibiu...Abia astept sa le vina randul si la celelalte strazi din Sibiu mai ales cele de PAMANT, din cauza carora se face atata mizerie pe strazi...De exemplu pe strada Ogorului, acum cand s-au topit zapezile, parca nici nu-ti vine sa mergi pe jos(iar cu masina ce sa mai vorbim... la pretul asta...)E mizerabila, noroioasa, trotuarele nici nu se mai vad.
cetatean
03.03.2012 00:36
D-LE primar, sti ca in oras este si str. Coinei ?Ea nu are nici un singur bec, fara trotuar, si este de pamant. Locatarii cam 250, sunt platitori de impozite si asteapta de 3 ani sa se faca ceva .
goguta
03.03.2012 08:00
eu dupa cum vad in foto de mai sus se lucreaza la intnsitate maxima///// sa speram ca daca tot se incep aceste lucrari de asfaltare si [bombardamente] vor fi incheiate cit mai curind ca vezi doamne vara ziua ie mica si pe la ora 16 se incep adunarea sculelor [lopetilor] dar ce ,a doare cel mai tare e ca dupa ce ie turnat asfaltul vin cei de la apa canal ca vezibine au uitat sa puna citeva tevi si se apuce baieti cu tot felu de freze sa faca alte santuri eu sper ca se vor lua masuri ca aceste lucruri sa nu se mai intimple cit despre strada in care locuiesc eu DEZASTRU [ZAVOI] ROG UN REPORTER DE LA TRIBUNA SA VINA SA FACA UN TUR DE PISTA SA FACA NISTE POZE EU CRED CA AR FI CEL MAI CITIT ARTICOL
gica
03.03.2012 09:43
D-le primar pe cand si str Luptei portiunea dintre blocuri?Va multumesc.
nelu
03.03.2012 09:47
pai nea johanis,cand ai trecut ultima data pe calea gusteritei????? seamana cu un drum din afghanistan...in vreme ce str balea a fost asfaltata si reasfaltata de nu stiu cate ori. cei din zonele periferice nu platim impozite si taxe?????peste o luna imi trimiti prin posta instiintarea,sa-mi dau darile la stat.
din bmw-ul tau,altfel se vede sibiul cand mergi de acasa pana in mijlocul pietei mari. ai putea pune sub semnul de acces interzis din centru,,cu exceptia lui johanis si antonescu''
nu te-as mai vota nici daca ai promite ca diaconescu,20000 de euro
acum critici opozitia,ca nu-si merita leafa,pai astia sunt aia cu care te tineai de brat acum vreo 3 ani...
hay paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sb
03.03.2012 10:25
Multi sibieni habar nu au cum arata alt oras decat Sibiu. Se vorbeste in presa de frumusetea Sibiului; da e Sibiul central unde Johannis a indatorat primaria foarte mult si s-a renovat doar centrul orasului. Nu se vorbeste despre cum arata periferia orasului findca turistii nu ajung acolo.La capitolul strazi santem printre ultimele municipii din tara. Dezvoltarea se face cu bani de la guvern,insa, noi nu primim niciodata nimic,indiferent cine guverneaza (stanga sau dreapta) findca sibienii,fara sa fie bine informati, voteza FDGR, formatiune care nu va guverna niciodata. TRZITI-VA SIBIENI, LA CONSILIU LOCAL NU MAI VOTATI FDGR, Johannis poate sa ramana primar dar nu si FDGR.
sas de Sibiu
03.03.2012 10:37
pe cand si str. IEZER din V. AAron, ca arata jalnic, cu trotuare fara borduri si cratere in asfaltul strazii?spuneati ca si acest cartier intra anul acesta in reparatie
sibian
03.03.2012 10:49
pe cand str.MIRASLAU,GORASLAU str.cu OPC si mult promisele ALEI DINTRE BLOCURI !? eu.
vio
03.03.2012 11:07
De Lazaret ati auzit? dar de Tiglari, Gusterita,Turnisor, strazile dintre blocuri, indiferent de cartier...JALNIC DOMNULE PRIMAR! RUSINE ca de 5 ani ne mandrim cu 2 strazi din centru.
soru
03.03.2012 11:29
Vino si pe str Anatole France domnule primar, sa vezi cum o sa-ti arate apoi bmw-ul
popa
03.03.2012 14:24
Daaa!!! Va asteptam pe strada Anatole France unde cand sunt e gald afara patinezi in noroi mai rau decat pe gheata... mai ales dupa sapaturile din anul 2011 cand in urma exploziei s-a schimbat si conducta de gaz dupa 50 de ani!!!
Sibian
03.03.2012 22:53
Strada Malinului din Cartierul Gusterita pe cand asfaltarea? Si noi platim impozite, si e vai de noi si de masinile noastre!
cetatean
04.03.2012 00:20
Dezvoltarea cu bani de ia guvern nu e dezvoltare deoarece acei banj sint furatj de la judetele in care se munceste,iar Sibiul n-a primit niciodata bani,doar cu exceptia CCE2007,indiferent cine a fost prjmar si asta nu de azi de ieri,si pe vremea comunistilor a fost aceeiasi ticalosie.
LAE
04.03.2012 16:47
Mai "Lae"! Esti in negura. Dezvoltarea se face tocmai cu bani de la buget. Se trimit bani la centru, prin taxe si impozite, si apoi se redistribuie, in functie de..."necesitati", inapoi judetelor. De exemplu in Germania, se intorc landurilor din ce trimit la centru, nu mai putin de 75% din ce trimit. La Sibiu, s-au intors cca. 37% din ce-a trimis la Bucuresti sub forma de taxe si impozite. Restul e doar poveste... MORALA: Daca esti la guvernare, PRIMESTI. NICIODATA FDGR NU VA GUVERNA.
sasalau
04.03.2012 17:14
Lasa gargara.De ce n-am primit bani pe timpul lui Condurat si mai inainte? O singura politica s-a dus de sabotare si subminare a Sibiului si asta de cind ma stiu.
Acelasi
04.03.2012 19:00
Daca compari "era Condurat" cu cea a sasului esti din nou pe langa. Pai ce bugete erau atunci si ce bugete sant acum. Dar daca tot vorbim de comparatii atunci hai sa ne comparam cu: Bacau, Cluj, Brasov, Iasi si multe altele. In toate am fost recent: e vai de Sibiu. In Brasov nu exista strada neasfaltata. In Sibiu o treime sant de pamant. In ritmul acesta poate copii nostrii vor ajunge sa vada Sibiul asfaltat. AVEM NEVOIE DE FONDURI MINISTERIALE NU DE FDGR. N-are decat Johannis sa fie Primar pe viata dar Consiliul Local trebuie sa fie majoritar oricare alt partid in afara de FDGR.
alt om cu idei aiurea
04.03.2012 19:34
Nu sint deloc pe linga,intr-o democratie reala nu se tine cont de ce formatiuni politice sint in primarii ci se face ceea ce trebue sa se faca ,nu se face dupa formatiunea ce e la guvernare,asta-i numai in tara asta.Din ce partid esti sau din ce zona a tarii vi?Si inca ceva chiar n-am chef de polemici pe niste adevaruri spuse trunchiat si rau tendentioase.
Acelasi
04.03.2012 20:25
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA