Pe lângă primele şase străzi pe care lucrările au început săptămâna aceasta sau încep luni, pe alte 36 de străzi se va lucra în săptămânile care urmează. Klaus Iohannis, primarul Sibiului, spune că lucrările mari care s-au făcut începând de anul trecut, vor face ca, în viitor, Sibiul să nu mai aibă nevoie de operaţiuni mari de plombări odată ce intrăm în primăvară.
Cu 144 de milioane lei alocate, anul acesta, doar de la bugetul local, cărora li se adaugă fondurile europene pentru Oraşul de Jos, în Sibiu vor fi în această primăvară, peste 40 de străzi la care se va lucra la modernizări, la reparaţii sau la turnarea ultimului strat de asfalt.
Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a explicat ieri, în conferinţa de presă, că mare parte din aceste străzi, unele lucrări începute anul trecut, altele noi care încep acum, vor fi încheiate în cursul anului.
Plombările vor dispărea
Primarul spune că anul acesta starea drumurilor este bună, chiar foarte bună, după ce anul trecut, primul an în care Sibiul a avut centură ocolitoare, au fost reabilitate multe din arterele principale ale oraşului.
"Am intervenit, anul trecut pe foarte multe bulevarde şi străzi cu înlocuirea stratului de uzură şi cu lucrări de intervenţii şi toate sunt în stare foarte bună chiar şi după o iarnă grea. Evident că mai sunt tronsoane unde au apărut câteva gropi, pe străzi nereabilitate, cum sunt Măgheranului, Cisnădiei, Hipodromului şi altele, dar care sunt prevăzute pentru reabilitare în anul în curs. În ansamblu, eforturile de anul trecut de înlocuire a stratului de uzură la un număr mare de străzi a meritat, se circulă foarte bine în Sibiu şi intervenţiile pentru plombări vor fi minimale. În cartiere sunt câteva situaţii în care se va interveni, dar majoritatea străzilor care nu arată foarte bine intră oricum în reparaţii şi doar pe alocuri vor mai suporta lucrări de plombare. Încet, încet faza de plombări va dispărea", a explicat Klaus Iohannis.
Şantiere redeschise
Majoritatea lucrărilor aflate încă în desfăşurare sunt pe străzile cuprinse în pachetele licitate anul trecut din fondurile împrumutului contractat de municipalitate de la BERD.
Pe străzile Sturza, Cloşca, o parte a străzii Cimitirului şi Moreni a fost aşternut, încă din toamnă, primul strat de asfalt, urmând ca în această primăvară să se toarne şi ultimul strat. Pe străzile A. Saligny, Horia, Mozart şi Gh. Doja stratul de uzură este deja terminat şi urmează doar semnalizarea rutieră şi amenajarea zonelor verzi. Se lucrează şi pe strada Cerbului, unde mai trebuie turnată uzura şi finalizate trotuarele.
Pe strada Popovici Bănăţeanu lucrările la reţele şi primele straturi rutiere au fost finalizate anul trecut şi urmează aşternerea straturilor asfaltice. Pe un tronson al străzii Cimitirului, cel dinspre Şoseaua Alba Iulia, lucrările vor fi reluate de la stadiul de piatră spartă, în acelaşi stadiu aflându-se şi străzile Agricultorilor şi Muncii. Pe străzile Ion Sion, Brazilor şi Şt. O. Iosif reţelele de utilităţi au fost deja reabilitate, constructorul urmând să înceapă amenajarea straturilor rutiere.
Din primăvară vor începe lucrările şi pe străzile Privighetorilor, Hochmeister, Prejbei şi I.L. Caragiale, prima etapă fiind reabilitarea reţelelor de utilităţi.
Lucrări mari
Lucrările vor continua şi pe Calea Turnişorului. Reţeaua de apă a fost deja finalizată pe toată strada până la Mihail Kogălniceanu. Porţiunea dintre trecerea la nivel cu calea ferată şi strada Frigoriferului este la stadiul primului strat asfaltic. Din primăvară se va începe lucrul la reţeaua de canalizare între Şoseaua Alba Iulia şi strada Frigoriferului şi va urma aşternerea primului strat asfaltic şi pe acest tronson. În paralel se va lucra la trotuare.
Pe strada Viitorului lucrările la reţele au fost finalizate şi s-a turnat primul strat asfaltic pe tronsonul dintre Moara de Scoarţă şi Smighelschi. În primăvară se va continua cu aşternerea asfaltului până la străzile Mureşului şi Crişului şi se va intra la amenajarea straturilor rutiere pe ultimul tronson, până la podul de pe Calea Guşteriţei.
Tot anul acesta vor începe lucrările şi pe Calea Poplăcii, pe Calea Guşteriţei, pe Calea Cisnădiei, Reşiţa, Maşiniştilor, T. Arghezi, Dobrogei, Gh. Şoima, George Topârceanu, Gheorghe Asachi, strada Măgheranului, strada Teilor şi Strungului. Aceste străzi sunt în curs sau urmează să fie licitate pentru atribuirea contractelor de lucrări. Vor demara în următoarele luni şi reparaţiile capitale la viaductul Gara Mică.
De asemenea, vor începe lucrările şi pe străzile Faurului, Turnului şi în Piaţeta Târgul Peştelui, acestea fiind finanţate din fonduri structurale obţinute de Primăria Sibiu.
Imediat ce temperaturile vor permite acest lucru, constructorul din Cartierul Tineretului va relua activitatea de amenajare a drumurilor, suma alocată anul acesta fiind de 12,1 milioane de lei.
Denumiri anterioare: 1874-Leichentürgasse (=str. Poarta Leșurilor); 1751- Beim Leichentürel; 1790-Leichengasse (=str. Leșurilor); 1845- Leichengasse; 1870- Promenadengasse; 1872-Reissenfelsgasse, după Georg Andreas von Reissenfels (n ? –d.1818, Sibiu), ultimul descendent al...
Denumiri anterioare: 1874-Leichentürgasse (=str. Poarta Leșurilor); 1751- Beim Leichentürel; 1790-Leichengasse (=str. Leșurilor); 1845- Leichengasse; 1870- Promenadengasse; 1872-Reissenfelsgasse, după Georg Andreas von Reissenfels (n ? –d.1818, Sibiu), ultimul descendent al...