Tribuna
Poliţia bunelor maniere
Praf şi pulbere pe lângă Turnul cu pulbere
Praf şi pulbere pe lângă Turnul cu pulbere

Sibiul are şi el „Wall Street”-ul său. Chiar aşa sună tradus în engleză „Strada Zidului”. Nu are bursă, nu se fac mari speculaţii financiare, e doar o stradă îngustă, circulată la greu de o vreme şi cu un turn vechi numit „Turnul mic cu Pulbere” sau, mai cunoscut din ghiduri Turnul Pielarilor. Asta ca să-l diferenţieze de celălalt turn cu pulbere din curtea Liceului Independenţa. Dar nu de asta era vorba aici ci că am folosit termenul mai puţin folosit de „Turn cu pulbere” pentru că pulbere e şi în zonă. Praf şi pulbere. O dată, că intrarea numitului turn, obiectiv turistic şi monument istoric, recent „descoperită” a devenit un fel de groapă de gunoi pentru trecători: ambalaje de orice fel zac acolo chiar şi o mâţă moartă; asta ca replică pentru faptul că intrările au fost îngrădite, ca să nu mai devină adăpost de noapte şi budă publică pentru oricine. Dar aşa e sibianul nostru, gospodar, unde vede o groapă sau o gaură, o astupă. Cu gunoi.
A, şi să nu ne ieşim din mână. Imaginea cu maşina pe trotuar e tot de pe „Wall Street” şi veţi crede că iar am vânat pe acolo parcări anapoda că uite, maşina aceea stă, aşa oblic, pe trotuar. Dar nu, doamnelor şi domnilor. Fordul este în mişcare şi o ia pe trotuar pentru că nimic, cu excepţia transportoarelor blindate şi maşinilor din raliul Paris-Dakkar nu poate trece, în mod normal, pe carosabil. Pentru că pe strada Turnului (mic) cu Pulbere, drumul e şi el pulbere. Ştim, s-a săpat la greu, s-a asfaltat OK (vezi porţiunea din dreapta) dar nu te pui cu săpătura care s-a ambiţionat şi a făcut varză cam tot. Că aşa e la Sibiu. Să nu cumva să reabilitezi o stradă că vin 100 de săpători şi o fac praf... Ca la Sibiu – România... Sunt curios ce le va explica ghidul eventualilor turişti care eventual vor ajunge pe acolo. Sau mai bine nu...

comentarii
1 comentarii

Excelet. Peisaj sinistru cu matza moarta-n cale si... pac, pac la Razboiu. Punct ochit, punct lovit, mai tare ca Wilhelm Tell cu marul ecologic. Asta da jurnalism, cuvant la foc continu.
Nu-i de ras fratzilor ca matza-i neagra si dreavana.
de turis matzonis mortua est
22.02.2011 14:49
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA