Tribuna
Piaţa Mare se transformă într-o grădină
Alexandra CHEŞCU
3042 vizualizari
Piaţa Mare se transformă într-o grădină
Patru zile, deci chiar mai mult decât în basme, vor avea sibienii şi toţi iubitorii florilor la dispoziţie în această săptămână pentru a vizita şi cumpăra flori de la Festivalul Grădinilor. Mult aşteptatul eveniment, care s-a bucurat de un mare succes încă de la inaugurare se va desfăşura în perioada 1-4 mai, promiţând să transforme Piaţa Mare într-o veritabilă grădină.

Festivalul dedicat celor mai fragile dintre făpturi - plantele - va aduce în faţa publicului larg tot ceea ce înseamnă produse şi ser­vicii pentru amenajarea grădi­nilor, parcurilor sau spaţiilor verzi. Potrivit organizatorilor, oferta celor mai mult de 50 de producători, sosiţi din 10 judeţe va fi una nu doar generoasă în produse, ci şi în preţuri, pentru că cei care vor vizita Festivalul Grădinilor vor găsi aici reduceri importante de preţ la flori, arbuşti, mobilier de gr[­dină, scule şi unelte de grădinărit, dar şi soluţii de amenajare.

Seminarii şi ateliere

Acestea nu sunt însă singurele elemente ale festivalului, întrucât în cadrul evenimentului vor avea loc o serie de prezentări şi de­monstraţii practice, susţinute de către specialişti şi firme din do­meniu, pe teme legate de creşte­rea şi întreţinerea florilor, amena­jarea grădinilor şi spaţiilor verzi, rolul grădinilor publice în viaţa comunităţilor locale. Aşadar, în cadrul „Festivalului Grădinilor” se vor organiza ateliere de creaţie ar­tis­tico-plastică în care vor fi impli­caţi şi copiii. Aceştia vor fi provocaţi să îşi dea frâu liber imaginaţiei şi să realizeze lucrări practice şi “artistico-plastice” (pictură şi lăcui­re flori din gips; decupare/lipire ornamente florale; origami – flori multicolore; desen – flori, aranja­mente florale, decoraţiuni; ta­blouri florale – tehnica şerveţe­lului; bu­cheţele de flori din hârtie crepo­nată). Atelierele se vor des­făşura pe întreaga perioadă a festivalului.

Pe măsura talentului copiilor

Festivalul Grădinilor nu este doar un eveniment pentru cei mari, pentru că cei mici sunt invi­taţi să participe la cea de-a doua ediţie a Concursului judeţean de design pentru copii „Grădina Eco-Friendly – Grădina de vis”. Ac­ţiunea constă în implicarea activă a micuţilor în elaborarea unor lu­crări artistico-plastice pe baza temei de mai sus, cu scopul conştientizării beneficiilor spaţiilor şi zonelor verzi. Concursul se desfăşoară în patru etape, iar lucrările câştigătoare vor face obiectul unei expoziţii în Piaţa Mare, în cadrul festivalului. Pre­mierea lucrărilor câştigătoare va avea loc la o dată anunţată ulterior, în perioada 1-4 mai. Festivalul Grădinilor este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Programul de vizitare este de joi până duminică, 1-4 mai, între orele 10 – 20. Intrarea este liberă.





comentarii
1 comentarii

ce fac aia din brasov in piata sfatului , fac si sibienii in saptamana urmatoare...
oltean di sibiu
29.04.2014 20:40
Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia