Tribuna
Parcarea la Piaţa Cibin: maximum două ore. Fără prelungire
Andra MARINESCU
1421 vizualizari
Parcarea la Piaţa Cibin:  maximum două ore.  Fără prelungire
Amenzile pentru cei care nu vor respecta programul de parcare vor fi de până la 200 lei pentru persoane fizice şi de până la 350 lei pentru persoane juridice
În şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local Sibiu se va supune votului un proiect de hotărâre care le va da mari bătăi de cap celor obişnuiţi să parcheze zile în şir pe străzile din zona Pieţei Cibin. Dacă proiectul va trece de CL, autovehiculele vor putea staţiona în parcările publice amenajate din zona Pieţei Cibin pentru maximum două ore, pe bază de tichet, timpul de parcare nefiind permis a fi prelungit pri taxare repetată.
Potrivit anexei proiectului de hotărâre, zonele în care se stabilesc parcări cu plată de scurtă durată, de maximum două ore, de luni până sâmbătă, în intervalul 8.00 – 20.00, pe bază de tichet de parcare sunt: Piaţa Cibin – P. 2, strada Malului (tronsonul dintre ieşirea dinspre str. Morilor şi str. Turnului), str. Morilor (tronsonul dintre Piaţa Cibin şi ieşirea dinspre str. Morilor), str. Dârstelor, str. Măsarilor (tronsonul dintre str. Dobarilor şi Piaţa Cibin). Parcări fără plată de scurtă durată se stabilesc pe următoarele str[zi: Turnului (tronsonul dintre str. Malului şi str. Valea Mare) şi parcare str. Turnului PIM – vizavi de Piaţa Cibin.
Parcările de scurtă durată vor fi sem­na­lizate cu indicatoare „Zonă de staţionare cu durată limitată”, „Sfârşitul zonei de staţionare cu durată limitată” şi indicatoare de parcare „Parcare cu plată” cu panouri adiţionale cu inscripţia „Parcare de scurtă durată, maxim 2 ore”, pe bază de tichete de parcare.
Potrivit documentului, în parcările de scurtă durată, maşinile riveranilor persoane fizice vor putea staţiona pe toată durata progra­mului de parcare pe baza abonamentului de riveran eliberat de Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat Sibiu.
Taxa de parcare pentru parcările de scurtă durată de maximum două ore este de 1 leu / interval orar de două ore şi se plăteşte prin achiziţionarea tichetului de parcare utilizând automatele de parcare amplasate în par­cările cu plată care vor funcţiona pe bază de monede, bancnote sau pe bază de card bancar.
Parcare autoutilitarelor care aprovizio­nea­ză comercianţii din Piaţa Cibin va fi permisă în parcările de scurtă durată cu sau fără plată în intervalul orar 5.00 – 8.00, respectiv 20.00 – 24.00. Totodată, parcarea autovehiculelor destinate aprovizionării Pieţei Cibin, a magazinelor şi a depozitelor  din zona parcărilor stabilite cu timp limitat se va face contracost în parcarea P1 (str. Malului), parcare special amenajată delimitată cu lisă şi barieră, costul fiind de 15 lei / auto/ lună.
Proiectul de hotărâre prevede şi amenzi celor care nu se supun regulilor, acestea fiind între 100 şi 200 lei pentru persoane fizice şi între 250 şi 350 lei pentru persoane juridice.comentarii
2 comentarii

mai bine ar construi oparcare peste cibin,iohanis baga mare la amenzi poate isi mai face o casa
driver
25.06.2014 06:01
Dl.driver aici este vorba de parcari.Copy-paste propozitia a doua in alt articol.
vasile cristian
25.06.2014 11:29
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia