Tribuna
Fabrica Sevis
Parcă v-am mai spus, nu-i aşa că vi se duc monumentele?
Dumitru CHISELIŢĂ
856 vizualizari
Parcă v-am mai spus, nu-i aşa că vi se duc monumentele?

Aşa cum la Sibiu sunt participanţi la traficul din municipiu de categorie superioară pentru care se face orice (şoferi & biciclişti) şi una inferioară care este tot timpul ignorată până la sfidare (pietonii) aşa sunt şi monumentele istorice.

Sunt monumente bibilite, puţuluite, re-reabilitate, zugrăvite, pozate, multiubite, ca Turnul Sfatului (turnul, zic), Podul Minciunilor, turnurile de pe Cetăţii, Bruk-ul, ş.a.m.d şi altele aşa de ignorate de te apucă jalea doar când le vezi: casa de la Pasajul Scărilor, zidul ultramâzgălit de pe Manejului, Casa de Vară Brukenthal, Pedagogicul sau turnurile din Oraşul de Jos.

Acest turn este din Oraşul de Jos. E Turnul Mic cu Pulbere, cunoscut mai mult ca Turnul Pielarilor, din centura a IV-a de fortificaţii. De pe str Zidului arată oarecum decent şi nu te prinzi de "suferinţele" lui. În schimb, dacă mergi pe malul Cibinului şi îţi întinzi gâtul peste case, vezi altă imagine, cu totul ne-turistică (nu-l vezi în portofoliul pozarilor oficiali de fiţă) şi peste 100% neonorantă pentru un oraş care se pretinde Marea Vienă de la nord de Vâlcea. După cum se vede din imagine, mai e puţin (câteva luni spre un an...) şi acoperişul se va prăbuşi. Când acoperişul se va prăbuşi, toţi se vor înghesui să trimită comunicate că nu au ştiut şi că ce pierdere gravă şi că facem apel la şi mai ales vor marşa pe ideea că "nu suntem noi de vină ci" alţii, că greaua moştenire, ori mandatul lui Condurat, ori antivacciniştii, ori cei care nu au "yes la vot".

Dar nu-i nimic, va cădea turnul, dă-l în mă-sa că-i vechi şi s-o construi aici un P plus 12, că e zonă de protecţie. Sau ne vom delecta cu ce arată la televizor în noul pasaj de la Bulevard, că pentru aia se înghesuie turiştii la Sibiu. Monumentele nu sunt cool, că-s prea de demult şi lumea evoluează, nu?   

comentarii
1 comentarii

e atat de surprinzator sa ajungi acolo si sa vezi turnul. sa il salveze!
04.07.2021 21:51
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia