Tribuna
AFF
Parc nou la Universitatea "Alma Mater"
Parc nou la Universitatea

Peisajul citadin sibian se bucură în aceste zile toride de cuptor de finalizarea lucrărilor noului parc situat pe strada Someşului, lângă Universitatea „Alma Mater”, parc realizat prin contribuţia substanţială a acestei tinere dar puternice instituţii de învăţământ superior sibian.
Cochet, aranjat în trepte, curat, primitor, prin varietatea de arbuşti şi de flori care mai de care mai colorate, spaţiul intim creat prin fântâna arteziană impunătoare din centrul lui, băncile frumos aranjate şi felinarele cu aspect medieval, creează un mediu ambiental cu totul aparte, în care fiecare amănunt este minuţios gândit.
Rectorul acestei universităţi, Nicolaie Georgescu, declara următoarele: ”A fost o provocare pentru noi să concepem, să realizăm şi apoi să materializăm acest proiect al parcului în ansamblul său, al fântânii arteziene, lampadarelor şi celorlalte elemente care au necesitat multe resurse materiale, dar aşa cum este ştiut, scopul contează şi credem că ni l-am atins odată cu contribuţia adusă pentru realizarea acestui loc de recreere.
Universitatea „Alma Mater” din Sibiu fiind instituţie de utilitate publică şi non profit, deci în slujba societăţii, pe lângă cele 1600 locuri fără taxă pentru studiu la cele 12 specializări în anul universitar 2008/2009, a gândit şi a propus domnului primar al municipiului Sibiu, prof. Klaus Werner Johannis, acest parc pentru toţi cei care vor dori să se bucure de câteva momente de linişte, să evadeze din tumultul vieţii citadine, să–şi regenereze energia necesară continuării activităţilor zilnice. Profit de această ocazie să mulţumesc factorilor de decizie din Primăria Municipiului Sibiu, conducerii S.C. Drumuri şi Prestări în Construcţii S.A. Sibiu şi familiei ing. Mariana şi Dan Aron, care, prin sprijinul acordat, au contribuit substanţial la realizarea acestui frumos loc, care este un câştig pentru întreaga urbe sibiană. ”
Am avut curiozitatea de a sta de vorbă cu doamna dr. Voinescu Ivonne, bunică, ce împreună cu nepotul dumneaei, stăteau pe o bancă în parcul universităţii şi care ne-a declarat: ”Salutăm astfel de iniţiative care nu fac altceva decât să ne bucure prin faptul că putem asigura copiilor noştri, o plimbare prin asemenea frumoase locuri, adevărate “pete de culori”. Prin apariţia Universităţii „Alma Mater” în această zonă, cândva, în urmă, destul de neglijată, acum peste tot în preajmă întâlneşti flori, curăţenie exemplară, un loc prin care trec sau mă opresc cu multă plăcere pentru câteva momente de odihnă”.
La câteva bănci mai încolo, doi tineri, studenţi ne declarau: ”Este un loc odihnitor în care poţi să-ţi aduni gândurile, un loc îmbietor, în care fântâna arteziană, florile, verdeaţa şi statueta cu cei 2 delfini îţi creează un confort deosebit ”
Un pensionar care răsfoia un ziar a intrat ” în vorbă ” cu noi declarându-ne: ”Îmi exprim admiraţia pentru acest frumos loc. Noi, pensionarii din acest cartier, aveam nevoie de un asemenea loc nemaifiind un altul în această zonă şi vă mărturisesc că vin aici din primăvară aproape în fiecare zi, de când au început amenajările fântânii arteziene şi plantatul florilor”, fiind la curent şi cu tot ce planifica rectorul Georgescu să execute muncitorii în continuare a doua – a treia zi.
Am plecat din parcul din incinta Universităţii “Alma Mater” plăcut impresionat de această “oază de frumuseţe” cu gândul să vă îndemn să treceţi şi să vă opriţi în acest nou edificiu arhitectonic, neinaugurat încă, pe care privindu-l nu poţi decât să spui : „O frumoasă pată de culoare!” - şi să cugeţi că este drept proverbul „Omul sfinţeşte locul” !
 

comentarii
11 comentarii

Felicitari, domnule rector Georgescu !
un prieten
01.07.2008 08:28
este kitch. Explicati-mi ce justificare pot avea airelile alea de dale perforate acolo si o asa de mare suprafata betonata? Sau au ramas dale perforate comandate pentru "parcarile verzi" si nu pot fi justificate, astfel gasindu-si acum locul pe zonele verzi? serios, vorba unui clasic "arata ca dracu'" e pacat de zona verde pe care ati sacrificat-o!
Peisagistic vorbind
01.07.2008 08:34
ce porcarie. am tot trecut pe acolo si nu mi-a venit sa cred. mai lipsesc turnuletele la cladire si e totul "bine"...
x.
01.07.2008 08:44
Oricum e o zona distrusa de mastodontul de vis-a-vis. Acum s-a mai stricat si cu porcariile astea inutile. Macar daca faceau acces pe Somesului...
kitsch
01.07.2008 08:44
ce articol de rahat :))
eu
01.07.2008 08:49
Probabil ca cei care au de comentat nici nu vad ceea ce este in jurul lor. Bravo celor cu initiativa! E de apreciat munca.
horatiu relaxatul
01.07.2008 11:25
Este un KITCH MEGALOMANIC specific si caracteristic specialistului de clasa mondiala si cu multiple recunoasteri internationala - GEORGESCU POLITRUCUL ! Ce naiba, chiar ne ascundem dupa degete
trecatorul deranjat
01.07.2008 12:20
Tace-ti bai retardatilor ca ce a facut Io9hanis in Sibiu e mare lucru.
Cred ca cei ce comenteaza aici sunt ciobani din staele din jurul Sibiului si se cred si ei destepti
Andrei
01.07.2008 19:47
MULTI AR VREA CRASME IN LOC DE PARCURI....SA SE MUTE LA TARA.!!!
BBG
01.07.2008 22:15
Retardat esti tu !

Cauta si invata sa scrii "Tace-ti...bai..."
Sau cum se scrie numele primarului.
"Ciobanii din satele din jurul Sibiului"...tu nu vezi cum arata ceea ce scrii.

Invata sa citesti, sa scrii si sa gandesti !
Tribuna
01.07.2008 22:21
cine a scris penibilitatea asta de articol? clisee, clisee, ...."n" clisee! Regulile jurnalismului calcate in picioare... Semnati-va, domnilor/doamnelor!
Cliseul suparat!
03.07.2008 11:34
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA