Continental
Tribuna
Pădurile Direcţiei Silvice Sibiu sunt certificate din punct de vedere al managementului forestier
Pădurile Direcţiei Silvice Sibiu sunt certificate din punct de vedere al  managementului forestier

În contextul actual al criteriilor de gospodărire durabilă a pădurilor, pentru suprafaţa de fond forestier proprietate publică a statului pe care o administrează prin cele opt ocoale silvice, Direcţia Silvică Sibiu a obţinut încă din anul 2013 certificarea managementului forestier.
Principiile şi criteriile acestui standard reflectă armonizarea celor trei componente ale managementului forestier – ecologică, socială şi economică în beneficiul oamenilor şi naturii, iar respectarea acestor principii este garantată de evaluări independente ce presupun un proces participativ şi transparent. În acest sens se organizează la nivelul Direcţiei Silvice Sibiu, precum şi la nivelul ocoalelor silvice din subordine, consultări publice anuale, factorii interesaţi participând în mod activ la armonizarea standardului de certificare cu nevoile fiecărui factor interesat.
Direcţia Silvică Sibiu a implementat cu succes principiile şi criteriile acestui standard, creându-se astfel un sistem eficient de combatere a tăierilor ilegale şi totodată, contribuindu-se efectiv la conservarea valorilor sociale, culturale şi de mediu pe care le reprezintă şi le adăposteşte pădurea. Acest fapt este dovedit şi prin vizita de audit care a avut loc în perioada 25-28 martie 2019, audit care s-a încheiat cu succes, confirmând încă o dată priceperea şi profesionalismul de care dau dovadă angajaţii Direcţiei Silvice Sibiu.
În acest context una din preocupările majore ale Direcţiei Silvice Sibiu rămâne aceea de a menţine şi a  îmbunătăţi permanent acest management performant şi de a-l adapta în mod flexibil condiţiilor specifice de administrare eficientă a fondului forestier.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia