Tribuna
Comunicat de presa
Numai să nu reabilitaţi tot Sub Ariniul ca aici...
Dumitru CHISELIŢĂ
1247 vizualizari
Numai să nu reabilitaţi tot Sub Ariniul ca aici...
Sunt unele locuri în Sibiu care demonstrează cu brio că un lucru ori îl faci bine, ori mai bine nu-l faci. Nu de alta, dar varianta intermediară de "reparaţie" este mai urâtă şi mai aiurea decât cum era când era cu defectul la vedere.

Un exemplu clar al unei intervenţii făcute la modul "ca să fie" a fost şi este, de destul timp, "îmbunătăţirea" aleii de la capătul Parcului Sub Arini, care uneşte cumva străzile Pictor Theodor Aman şi Aleea Călăreţilor. Pentru cunoscătorii Sibiului şi iubitorii istoriei transportului local, este cunoscut că "digul" pe unde trecea linia de tramvai, înainte ca să fie deviată pe str. Avrig, era un drum ca oricare alt drum "prin natură". Din pământ, un pământ ne-argilos, dar prietenos cu încălţămintea trecătorilor sau cu roţile bicicliştilor. Mai bătea puţin când o dădea pe ploaie, atâta doar. Numai că cineva a avut ideea să-l repare. Acum ceva timp. Să-l "reabiliteze", aşa că a trântit (una, două basculante?) de pietriş măcinat cenuşiu pe tot parcursul. Adică exact ce trebuie pentru ca să-ţi faci praf încălţările şi ca să scoată praf vara, când trece cârdul de biciclete. Acum s-a mai tasat că a fost şi este iarnă mai umedă (nu, nu e eroare de typo şi nu e textul mai vechi, asta nu o putem numi primăvară), dar ideea rămâne aceeaşi: e ca nuca-n perete în cel mai fericit caz, având în vedere că o nucă-n perete are totuşi ceva artistic în ea.

Chiar nu înţeleg de ce era nevoie de aşa ceva în decorul destul de natural al locului. Doar ca să bifăm o activitate?  Arăta prea natural şi trebuia o ţâră de "civilizaţie"? Cât despre mulţumirea cetăţenilor, a plimbăreţilor, a în fine "beneficiarilor" accestei investiţii, ea e reflectată în acea cărare de pe marginea drumului. Pentru că pe acolo alegi să mergi dacă ţii la încălţările tale. Numai să nu reabilitaţi tot Sub Ariniul ca aici...  

comentarii
4 comentarii

scarbe, ticalosi, cretini
21.04.2021 00:44
Redactore, lupta sa nu transforme parcul in piste de ciclism si locuri de joaca!
21.04.2021 08:52
Ar fi mai bine sa readuca asa zisa imbunatatire a drumului la stadiul initial, natural, cu iarba crescuta si poteca de pamint. Stiind ca nu se poate face , mai bine sa il lase sa „dispara" sub naturaletea parcului.
Parcu Sub Arini este singurul „plamin" al orasului nostru ,devenit neincapator din cauza constructiilor aglomerate si al invaziei masinilor producatoare de noxe.Se pare ca si aici vor sa continue pe acelasi principiu, aglomeratie si trafic intens .

Este obligatoriu ca parcul sa devina ZONA DE PROTECTIE NATURALA ceea ce implica pastrarea echilibrului natural si al ocrotirii lui. De ce nu sint intiative pentru acest scop ci doar pentru exploatarea la maxim, stimati planificatori urbani?
Locuitor din Sibiu
21.04.2021 11:04
Unde este partidul ecologist atunci cind avem nevoie de el?
Cine se poate implica si organiza un referendum pe tema

SALVATI PARCUL SUB ARINI!

Pina cind trebuie sibienii sa inghita deciziile unora luate pe baza intereselor proprii de avansare in cariera?
Nu intelegeti ca la mijloc este sanatatea locuitorilor dornici de aer curat si ocrotirea mediului natural,care abia se reface in citeva zeci -sute de ani dar se distruge in citeva zile?

Si inca ceva! V-ati batut joc de cladirea de la Bolta Rece, cineva a reusit sa o transforme intr-o ruina!
Asteptam sa aflam ce se intimpla si cu aceasta!
Radu
21.04.2021 11:41
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia