Tribuna
Ne-au colindat colindători dragi nouă
Dumitru CHISELIŢĂ
2029 vizualizari
Ne-au colindat colindători dragi nouă

Tribuna a răsunat, ieri, de acordurile îndrăgite ale colindelor, populare sau clasice, aşa cum se întămplă, de ceva ani încoace, în fiecare decembrie, înainte de marea sărbătoare a Naşterii Domnului. La bucuria ascultării acestor cântece care vestesc Crăciunul, s-a mai adăugat una. Aceea de a ne reînt]lni cu oameni dragi nouă, care, iată nu ne uită sau nu uită să „bifeze” pe harta lor şi adresa Tribunei.
Primii au fost colindătorii preoţi şi studenţi teologi, din grupul condus de părintele Nicolae Cazacu şi compus din pr. Cosmin Rotar şi studenţii Ionuţ Vrabie, Rareş Duşescu şi Călin Hăndăbuţ care  ne-au oferit, într-o interpretare fără cusur, colinde străbune: „Sus, creştini, nu mai dormiţi”, „Din cer senin”, „Colo sus pe lângă lună”, „Mărire-ntru cele-nalte”, „Noi în seara de Crăciun”, „Noi umblăm şi colindăm”, „Vine Crăciun cel bătrân” şi „La mulţi ani”. Am remarcat câteva „schimbări în componenţă”, dar care nu au afectat calitatea interpretării care, repetăm, a fost excelentă. Nu putem spune decât că le mulţumim pentru vizită şi că urările le întoarcem şi noi, înzecit, împreună cu speranţa că vor mai veni în prag de iarnă, la noi.
Cel de-al doilea grup de colindători a aparţinut, şi el, „veteranilor”: Corala Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, coordonaţi de plt. adj.principal Valeriu Pădureţ. Cei 22 de studenţi militari, aparţinând anilor I-III ai AFT, ne-au oferit un repertoriu clasic, deschis cu „Gazde mari, nu mai dormiţi”, „În seara de Moş Ajun”, „Am plecat să colindăm”, „Sus, boieri, nu mai dormiţi” şi finalizat cu americanul „Jingle Bells”. Corul a sunat omogen chiar dacă, aşa cum ştim, „rotirile” sunt frecvente aici, deoarece, nu-i aşa, studenţii vin, învaţă şi apoi termină, plecând unde le cere datoria de ostaş să o facă. Oricum, grupul condus de Valeriu Pădureţ rămâne ^n topul ansamblurilor vocale din Sibiu, deşi, sincer şi din păcate, îl auzim destul de rar în public. Le mulţumim încă odată „urătorilor” şi, nu-i aşa, mai aşteptăm...
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia