Continental
Tribuna
Mozaic Jazz Festival revine la Sibiu în 10 noiembrie 2017
Sorana MAIER
1213 vizualizari
Mozaic Jazz Festival revine la Sibiu în 10 noiembrie 2017

Festivalul Mozaic Jazz revine cu o nouă ediţie în toamna lui 2017, având o structură cu care şi-a obişnuit deja publicul. Şase artişti şi trupe fac parte din line-up-ul acestei ediţii, ca şi în anii anteriori.
Prima zi de festival, vineri, 10 noiembrie 2017, debutează cu concertele oferite de Isfar Sarabski, câştigător al competiţiei de pian a Festivalului de la Montreux şi cu Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble.
Isfar Sarabski născut în Azerbaidjan, a fost primul din ţara sa care a adus acasă prestigiosul premiu câştigat în cadrul competiţiei de pian a Festivalului de la Montreux la doar 19 ani. Fiind nepotul unui renumit cântăreţ de operă, Isfar a fost pregătit în muzica clasică, ceea ce explică modul în care abordează compoziţii clasice foarte cunoscute, de la „Lacul lebedelor”, la compoziţii ale lui Bach şi Chopin, în interpetare acustică.
În cadrul concertelor sale, piesele clasice se împletesc cu tango-uri Piazzola, standarde jazz şi muzică pop. Isfar concertează singur sau cu orchestră, însă cele mai noi compoziţii ale sale sunt realizate în stilul electro – jazz, pentru a reflecta anumite stări de spirit şi gânduri intime ale artistului. Aşadar, Isfar Sarabski este mereu surprinzător şi nu poate fi etichetat. Concertul are loc vineri, 10 noiembrie, începând cu ora 19. Referinţe: www.isfarsarabski.com
Gilad Atzmon este născut în Israel, însă mare parte a vieţii şi-a petrecut-o în Marea Britanie, acolo unde şi-a perfecţionat stilul de jazz de-a lungul deceniilor. Gilad cântă la saxofon, clarinet şi la diferite instrumente din lemn. Albumul său, „Exile”, a fost numit albumul jazz al anului de către BBC. Compoziţiile de pe cele 15 albume ale lui Gilad Atzmon explorează diferite teme politice şi prezintă influenţele muzicii caracteristice Orientului Mijlociu. Gilad a lucrat cu artişti precum: Sinead O’Connor, Paul McCartney şi Robbie Williams, iar ca artist solo a contribuit la albumul „The Endless River” lansat de Pink Floyd în 2014.
A fondat The Orient House Ensemble în 2000, alături de Chris Higginbottomon, Yaron Stavi şi Frank Harrison. Trupa susţine frecvent concerte în întreaga lumea şi a produs 6 albume, cel mai recent fiind „Songs Of The Metropolis” din 2013. Concertul susţinut de Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble are loc vineri, 10 noiembrie 2017, începând cu ora 20:30. Referinţe: www.gilad.co.uk
Sâmbătă, 11 noiembrie publicul se va reîntâlni cu Steve Coleman and Five Elements, iar tânăra trupă Mn’Jam Experiment promite un spectacol multimedia memorabil în care muzica şi artele vizuale se îmbină într-o experienţă inedită.
Mozaic Jazz Festival se va desfăşura în incinta Redal Expo, cel mai mare spaţiu privat de evenimente din Sibiu. Spaţiul de desfăşurare a evenimentului include zona de concerte, cu o capacitate de 320 de locuri, zona pentru jam sessions, bar şi spaţiu de lounge.
Mozaic Jazz Festival este un eveniment care face parte din agenda culturală a Sibiului, reunind deopotrivă artişti consacraţi, de renume, precum şi trupe şi artişti noi, care vin cu elemente inedite în show-urile live pe care le oferă. La ediţiile anterioare, în cadrul Mozaic Jazz Festival au concertat nume ca Tord Gustavsen, Steve Coleman, Trilok Gurtu, David Krakauer, The Ploctones sau Jaga Jazzist.
Biletele pot fi achiziţionate prin Eventim, costul acestora fiind de 70 lei pentru un bilet de o zi sau 160 lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival.
Mozaic Jazz Festival este cofinanţat de către Consiliul Local şi Primăria Municipiului Sibiu. Mai multe detalii pe www.mozaicfestival.com

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia