Tribuna
Sevis
MARIA CASANDRA HAUŞI - O EXCEPŢIONALĂ VOCE A MARAMUREŞULUI
MARIA CASANDRA HAUŞI - O EXCEPŢIONALĂ VOCE A MARAMUREŞULUI
Îngemănare de profunde trăiri româneşti şi creştine, Maria Casandra Hauşi- artista ce-i conferă arhaicei şi eternei noastre Doine valenţele unei noi ReCunoaşteri- poartă în sine crezul că nu există o altă modalitate hărăzită oamenilor de a a dialoga decât prin intermediul cântecului.

Gata să caute oriunde printre semeni legătura dintre sufletele lor, pentru a o proiecta întru eternitate, Casandra ne face să descoperim în cântecele culese în ţinutul cu doruri al Maramureşului trainica şi tainica legătură ce ţine neamul românesc unit şi nealterată credinţa. Apreciată de somităţi universitare în domeniul muzicii culte- Alexandru Fărcaş, Gheorghe Roşu şi Mugurel Scutăreanu, personalităţi ce au plecat înspre Cerul mântuirii ducând cu ei aplauzele celor pe care i-au făcut fericiţi în mari săli de spectacole ale ţării şi lumii- sau de interpreţi de mult consacraţi precum Tudor Gheorghe şi Margareta Pâslaru- pentru care particularităţile timbrului vocal al maramureşencei sunt fără de egal-, Casandra- laureată a Festivalului ,,Maria Tănase”- încântă şi îşi înalţă publicul de câte ori are ocazia să o facă.

Un astfel de prilej îi este oferit de asociaţia ce poartă numele pictorului Octavian Smigelschi- cel ce şi-a închinat viaţa înfrumuseţării Catedralei din Sibiu, lăcaşul la care a visat însuşi Andrei Şaguna- şi de un grup de sufletişti sibieni pentru care cântecul popular rămâne ocazia dăruită de Providenţă de a vedea frumosul din fiecare moment al vieţii şi prin ochii artiştilor. Sala Thalia va fi în ajun de Rusalii- sâmbătă, 26 mai 2018, ora 19- spaţiul în care Casandra va purta prin Viu Grai un dialog al vârstelor cu octogenarul- declarat de UNESCO Tezaur Uman Viu- Nicolae Piţiş, ,,Niculaie a lui Ion a lui Iacob din Fundătura din Lăpuşul Românesc”, cu atât de pura dorinţă de a proba că Doina românească transcede timpul şi spaţiul pentru a îmbrăca ,,chipul universalităţii”. Lor li se va alătura în cursul spectacolului şi unul dintre cei mai importanţi chitarişti ai muzicii experimentale, Sorin Romanescu.

Din dorinţa organizatorilor de a fi alături de artişti în toate momentele evoluţiei lor, biletele se pot procura doar prin rezervare prealabilă, contravaloarea lor şi aplauzele publicului fiind un dar al sibienilor pentru cei ce vor face ca peste creştini Duhul Sfânt să se reverse însoţit de murmurul Doinei, al dorurilor şi trăiniciilor româneşti.

P.S. Numărul de telefon pentru achiziţionarea biletelor este 0721431738.

Prof. dr. Tiberiu Dumitru Costăchescu

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia