Tribuna
Luna plantării arborilor
Luna plantării arborilor
Ca în fiecare an, în vederea punerii în aplicare a art. 81 din Legea nr. 46/2008 – CODUL SILVIC, Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA prin Direcţia Silvică Sibiu organizează în perioada 15 martie – 15 aprilie „LUNA PLANTĂRII ARBORILOR” sub egida căreia se vor organiza acţiuni menite să trezească în conştiinţa populaţiei dragostea faţă de pădure, să explice rolul pădurii în viaţa tuturor, dar mai ales să formeze acel „suflet forestier” de care are nevoie pădurea, deoarece felul în care privim şi îngrijim pădurea ne caracterizează în cel mai înalt grad ca popor.

          

Organizate sub sloganul ROMSILVA "Contează pentru viitor", principalele manifestări şi acţiuni organizate de Direcţia Silvică Sibiu în această perioadă se desfăşoară în baza unor parteneriate de colaborare încheiate cu instituţii de învăţământ, firme private şi ONG-uri, parteneriate care urmăresc realizarea şi dezvoltarea unor program de educaţie şi conştientizare forestieră în cadrul unor proiecte de voluntariat prin plantarea de puieţi forestieri, activităţi în pepinierele silvice şi acţiuni de igienizare.

În cadrul acestor parteneriate, Direcţia Silvică Sibiu se obligă să sprijine şi să se implice în realizarea proiectelor, să promoveze ideea de protejare a mediului înconjurător şi de voluntariat în cadrul activităţilor specifice Direcţiei Silvice Sibiu, să popularizeze resursele proiectului în rândul comunităţii sibiene, să pună la dispoziţia voluntarilor puieţii şi uneltele necesare plantării acestora

Acţiunile cu voluntari care au fost progra­mate pentru această perioadă vor fi reprogramate de comun acord cu partenerii noştri, dacă acest lucru va mai fi posibil, în funcţie de comunicările şi dispoziţiile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu prin Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de epidemii şi ale Ministerului Afacerilor Interne. Până atunci, lucrările de împădurire continuă cu muncitorii forestieri, conform programului stabilit.

În campania de împădurire din 2020 se vor folosi un număr de 1,2 milioane puieţi forestieri din totalul celor 1,4 milioane produşi în pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice Sibiu, din speciile molid, quercinee, frasin, paltin de munte, cireş, salcâm, fag, larice şi brad, excedentul fiind pus la dispoziţia Regiei Naţionale a Pădurilor - ROMSILVA.

În ceea ce priveşte lucrările de sezon ce se vor desfăşura în primăvara acestui an, acestea cuprind împădurirea a 197 hectare de fond forestier, din care 148 hectare proprietate publică a statului şi 49 hectare în pădurile administrate pe bază de contract, completări pe 68 hectare de fond forestier, din care 54 hectare proprietate publică a statului şi 14 hectare în pădurile administrate pe bază de contract.

Din totalul celor 199 mii hectare de fond forestier din judeţ, Direcţia Silvică Sibiu administrează cele 61.101 hectare de fond forestier proprietate publică a statului, la care se adaugă 46.027 hectare fond forestier proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale şi 12.750 hectare fond forestier proprietate privată a persoa­nelor fizice şi juridice, pentru care sunt încheiate contracte de administrare sau servicii silvice.         

Director, Robert Blaj


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia