Continental
Tribuna
La Berlin, Michael Thalheimer a primit steaua de pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu
Liuba STARII
3604 vizualizari
La Berlin, Michael Thalheimer a primit steaua de pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu
Michael Thalheimer a primit joi, 10 octombrie, steaua care i-a fost acordată pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu la FITS 2019, în cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada României în Republica Federală Germania. Evenimentul s-a desfăşurat ieri, în prezenţa ambasadorului Emil Hurezeanu şi a mai multor personalităţi din mediul cultural şi politic.

 

Ceremonia a fost organizată în cadrul unei vizite la Berlin, efectuată de Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) şi Hunor Horvath, şeful secţiei germane a TNRS, pentru dezvoltarea unor programe strategice cu instituţii de cultură din spaţiul germanic. În cadrul deplasării au fost programate mai multe întâlniri cu scopul stabilirii unor parteneriate ale naţionalului sibian pentru ambele sale secţii, dar şi pentru FITS, Bursa de Spectacole şi Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

 

”Am realizat această deplasare, în primul rând, pentru a acorda steaua pe care Michael Thalheimer a primit-o pe Aleea Celebrităţilor în cadrul ediţiei cu numărul 26 a Festivalului Internaţional de Teatru, fiind unul dintre cei mai importanţi regizori ai spaţiului germanic şi al Europei. Ne bucurăm că putem să organizăm această ceremonie cu sprijinul Ambasadei României, în prezenţa unei distinse audienţe printre care foşti laureaţi din spaţiul germanic ai Aleii Celebrităţilor şi viitori laureaţi, care vor fi prezenţi la FITS 2020. De asemenea, au fost prezente personalităţi ale vieţii culturale şi vieţii politice din Germania, cu care planificăm proiecte viitoare”, a spus Constantin Chiriac.

 

TNRS intenţionează să dezvolte un proiect special cu „Deutsches Theater” din Berlin, dar şi cu alte structuri din Germania, în vederea derulării unui proiect care are ca obiectiv integrarea ţărilor din Balcanii de Vest, care nu sunt încă membre ale Uniunii Europene, printr-un dat cultural.

 

„Este un program Creative Europe, care se va desfăşura pe o perioadă de patru ani, prin care ne propunem să lucrăm cu festivaluri, cu teatre importante, cu şcoli de teatru şi de muzică din cele şase ţări din Balcanii de Vest şi cu structuri importante din Germania, Austria şi Franţa, în aşa fel încât să putem să impunem prin limbajul artelor spectacolului, prin puterea culturii, acest dialog atât de necesar, care să faciliteze accesul artiştilor din aceste ţări la cele mai importante festivaluri din Europa, dar şi dialogul artiştilor care va aduce în mod cert o uşurare a acestui proces de integrare în viitor. De asemenea, gândim pentru teatrul german din Sibiu posibilităţi de cooperare cu cele mai importante teatre ale Berlinului, cu festivaluri renumite, cum ar fi Festivalul Luminilor de la Berlin care se desfăşoară în această perioadă. Dorim să stabilim relaţii importante pentru Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, cu structuri similare din spaţiul germanic. Această perioadă scurtă, dar intensă, de trei zile la Berlin, va însemna în mod cert şi naşterea de proiecte viitoare pentru că fiind în mijlocul evenimentelor, vom identifica noi oportunităţi de cooperare pentru TNRS, pentru FITS, pentru Bursa de Spectacole şi pentru Departamenul de Artă Teatrală.Programul complex din aceste zile a fost dezvoltat cu sprijinul Ambasadei României la Berlin şi al Institutului Cultural Român”, a conchis Constantin Chiriac.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia