Tribuna
În memoria col. Ioan V. Părean, expoziţie şi lansare de revistă!
Marius HALMAGHI
977 vizualizari
În memoria col. Ioan V. Părean, expoziţie şi lansare de revistă!

 

Joi, 13 ianuarie 2022, ora 10,00 - la un an de la stingerea din viaţă a col. Ioan V. Părean (1 ianuarie 1955 -13 ianuarie 2021) - A.N.C.M.R.R. Filiala Sibiu organizează la Cercul Militar Sibiu vernisajul unei expoziţii foto-documentare şi lansarea revistei nr.29 din „Rezervistul Sibian”.

            Noul număr al revistei este dedicat integral celui care a fondat şi condus această publicaţie, în calitate de editor şi jurnalist, care a iubit adevărul şi nu s-a sfiit să-l afirme, indiferent de consecinţe. Expoziţia foto-documentară, organizată de Arhivele Naţionale Sibiu în parteneriat cu Asociaţia Ecomuzeul Regional Sibiu, prezintă peste 30 de copii ale unor documente de arhivă; o mică incursiune în trecutul comunei Orlat, pe care regretatul istoric Ioan V. Părean a visat-o, în speranţa reeditării operei sale de o viaţă: monografia actualizată a comunei natale.

            Preşedintele Filialei Judeţene „Gl.Ilie Şteflea” Sibiu a A.N.C.M.R.R. „Al.I.Cuza” Bucureşti, col. (rtr) Ioan Lăpădat ne-a comunicat că au fost invitaţi toţi membrii şi membrii susţinători ai asociaţiei, autorii articolelor apărute în revistă şi nu în ultimul rând, conducerea primăriei comunei Orlat, primar ing. Aurel Gâţă şi toţi cei care se consideră orlăţeni şi vor să cunoască file din trecutul comunei. De asemenea, au fost invitaţi membrii familiei celui care a fost preşedintele asociaţiei şi redactorul-şef al uneia din cele mai apreciate reviste militare a rezerviştilor din România.

            Ambele evenimente sunt organizate în sala mare de festivităţi a Cercului Militar Sibiu, intrarea B (dinspre U.L.B.S.), expoziţia fiind temporară, pe durata manifestării (o zi).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA