FITS 2024
Tribuna
Premieră de tot râsul
"Îmi place cum miroşi!"
*...acesta este titlul celui mai nou spectacol al Teatrului Naţional "Radu Stanca", iar la premiera de sâmbătă ni se promite o porţie serioasă de râs*
Undeva în San Francisco, în anii '60, se naşte un triunghi amoros. Acesta este scheletul pe care dramaturgul american Neil Simon a construit o spumoasă comedie.
Pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca", "Îmi place cum miroşi!" este montat de regizorul Şerban Puiu care concentrează spectacolul în jurul a trei protagonişti: Andy Hobart(Adrian Matioc), Norman Cornell (Ciprian Scurtea) şi Sophie Rauschmeyer (Ofelia Popii). Andy şi Norman sunt doi tineri cu ideologii radicale, care împart acelaşi apartament, ce serveşte şi drept sediu pentru mica lor afacere, redacţia ziarului Prăbuşirea. Sophie este o fostă înotătoare olimpică, susţinătoare a politicii americane, care se mută în apartamentul de lângă cei doi. Norman se îndrăgosteşte la prima vedere, dar Sophie nu îi împărtăşeşte sentimentele. În schimb, tânăra se îndrăgosteşte de Andy, iar ziarul şi prietenia dintre cei doi colegi sunt puse în pericol. Ineditul producţiei de la Sibiu îl constituie aducerea pe scenă a celui de-al patrulea personaj, locotenentul Burt Fenneman (Cristian Stanca), logodnicul lui Sophie, care în textul original este doar amintit într-un schimb de replici. Scenografia spectacolului este semnată de Iuliana Gherghescu.
Premiera "Îmi place cum miroşi!" se joacă sâmbătă, 29 ianuarie, ora 19, la sediul TNRS. Preţul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere. Biletele au fost puse în vânzare la agenţia teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu şi online pe bilete.sibfest.ro.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica