Tribuna
"Gulliver"-ul lui Silviu Purcărete călătoreşte în Polonia
Împletirea fanteziei cu aspra satiră politică a făcut din spectacolul "Călătoriile lui Gulliver", în regia lui Silviu Purcărete, unul de un succes extraordinar. Astfel, după ce a fost nominalizat la categoriile "cea mai bună scenografie", "cea mai bună regie" şi "cel mai bun spectacol" la Gala Premiilor UNITER din acest an, producţia "călătoreşte" în Polonia.
Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu trece graniţele în Polonia. Asta pentru că actorii vor prezenta "Gulliver"-ul lui Silviu Purcărete miercuri, 13 martie, ora 19, în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Piese Plăcute şi Neplăcute din Polonia.

"Călătoriile lui Gulliver", între fantezie şi satiră politică

Având premiera anul trecut, pe 26 mai, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, producţia "Călătoriile lui Gulliver" a fost nominalizată anul acesta la trei dintre categoriile Galei Premiilor UNITER, fiind un spectacol al TNRS demarat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de la Edinburgh şi finanţat cu sprijin de la Administraţia Fondului Cultural Naţional. Seria de exerciţii scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete îşi propune o abordare inedită a romanului lui Swift, în care fantezia se împleteşte armonios cu dura satiră politică. Totodată, având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru "Vocile din Cimitirul Vesel", spectacolul lui Purcărete reuneşte aspecte sociale şi culturale ale lumii din jurul nostru, fiind cea de-a opta piesă montată de regizor pe scena teatrului din Sibiu. În Polonia, regizorul îl va prezenta pe scena Teatrului Powszechny din Łódź, oraşul-gazdă al Festivalului Internaţional de Piese Plăcute şi Neplăcute. Acolo, preţul unui bilet este de 40 sau 30 de lei, în funcţie de categoria locului. Deschiderea ediţiei festivalului din acest an a fost marcată pe 2 martie, cu monodrama "Danuta W" a actriţei Krystyna Janda şi se desfăşoară sub sloganul "Autorităţile - eroii - idolii". Programul de evenimente continuă până pe data de 24 martie şi include, pe lângă spectacole de teatru, o serie de întâlniri şi dezbateri cu artişti, precum şi expoziţii şi proiecţii video. (A. M.)
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA