Tribuna
Gata, s-a votat. Pensie specială doar pentru că ai fost primar
Gata, s-a votat. Pensie specială doar pentru că ai fost primar

Proiectul de lege privind Codul administrativ a fost adoptat luni de Camera Deputaţilor. Legea „a trecut” cu 175 de voturi "pentru", 33 de voturi "împotrivă" şi 15 abţineri. Printre altele, se prevede în proiectul de lege că ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după 1992, să primească o pensie specială în limita a trei mandate. În plus, a dispărut şi incompatibilitatea, deoarece aceştia pot avea, mai nou, calitatea de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau familială, anunţă Digi24.

Chiar dacă este şi ea avantajată, Opoziţia a criticat legea, acuzând “destructurarea funcţiei publice” şi a anunţat că va ataca proiectul de lege la Curtea Constituţională.
vot in parlament La începutul şedinţei din plenul camerei, proiectul de lege privind elaborarea Codului administrativ a fost retrimis la Comisie, timp de 20 de minute.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, declarat că „că asistăm la un blat naţional", deoarece aleşii locali vor avea un alt statut decât ceilalţi cetăţeni. "Vrem pensii speciale. Sunt categoric împotriva ideii de a avea pensii speciale şi sunt categoric împotriva ideii ca orice ales să aibă pensie specială, un statut diferit faţă de ceilalţi cetăţeni", a spus Tomac.

Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ a dat, la începutul lui iunie, raport favorabil asupra tuturor modificărilor aduse. Membrii PSD, PNL, ALDE şi UDMR au votat în favoarea modificărilor, în timp ce USR s-a abţinut de la vot.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA