Tribuna
AFF
"Frumoasa", "Lacul" şi "Ploaia" închid Concursul Internaţional de Dans Clasic şi Contemporan
Alexandra CHEŞCU
2612 vizualizari

Frumoasa din Pădurea Adormită" şi  "Lacul Lebedelor" sunt doar două dintre baletele celebre cu care iubitorii dansului pot lua contact în această seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu. 30 iunie marchează cel mai important moment al celei de-a patra ediţii a Concursului Internaţional de Dans Clasic şi Contemporan, desfăşurat încă de la începutul săptămânii la Sibiu. Astăzi, de la ora 18, pe aceeaşi scenă de la Sindicate, vor urca cei mai buni balerini ai competiţiei de la Sibiu, în cadrul Galei de Premiere. Ei îşi vor arăta încă o dată măiestria în arta complicată a mişcării, după ce mai multe seri la rând, în intervalul 27-29 iunie, şi-au spus povestea prin intermediul dansului clasic şi al dansului contemporan.

Dansatori cunoscuţi

Câştigătorii concursului jurizat de foşti dansatori de mare valoare, nu sunt singurii cu care pasionaţii de balet se vor întâlni în această seară, pentru că organizatorii evenimentului au pregătit mai multe momente speciale. Acestea sunt asigurate de câteva variaţii din cele mai cunoscute balete. Astfel, Frumoasa din Pădurea Adormită se prezintă publicului prin intermediul cuplului de dansatori (atât pe scenă, cât şi în viaţa reală) Sergiu Brînduşă şi Beth Moore, care după ce s-au cunoscut la Academia de Balet Kirov din Washington şi s-au căsătorit, au înfiinţat Academia de Balet Brînduşă- Moore. Publicul sibian îi va cunoaşte prin intermediul Pas de Deux-ului din Actul al III-lea al "Frumoasei din Pădurea Adormită". Tot în această seară şi tot la Sindicate iubitorii dansului îi vor revedea pe Adela Crăciun, solista Teatrului de Balet Sibiu, şi pe Gigel Ungureanu, interpretul straniu şi fascinant al Mandarinului din spectacolul "Mandarinul Miraculos", de Oleg Danovski, prezentat recent la Sibiu. Cei doi vor aduce în faţa publicului sibian atmosfera idilică din Lacul Lebedelor, pentru că vor interpreta adagio neoclasic din Lacul Lebedelor, Actul III, în coregrafia lui Gheorghe Iancu. "Frumoasa" şi "Lacul" vor lăsa loc şi "Ploii" în această seară, duetul fiind interpretat de Sen Yun Kim şi Rubi Pronk. Cei doi vor demonstra prin dans armonia, eternitatea şi dragostea, printr-o coregrafie care simbolizează purificarea şi un nou început.

Unic în ţară

Organizat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu - Teatrul de Balet Sibiu, în parteneriat cu Fundaţia Culturală Delta, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Sibiu, Concursul Internaţional de Dans Clasic şi Contemporan este unic în ţară. Evenimentul a transformat Sibiul în capitala dansului, pentru că 28 de dansatori din nouă ţări au venit să-şi oglindească tehnica şi sensibilitatea în ochii spectatorilor sibieni. Balerinii sosiţi din Coreea, Suedia, Japonia, Republica Moldova, Belgia, Statele Unite ale Americii, Serbia, Slovenia şi România au încercat trei zile la rând să impresioneze un juriu alcătuit din nume importante ale baletului românesc şi internaţional:Cristina Hamel (Franţa), care este şi preşedintele juriului, calitatea dansatorilor va intra sub lupa lui Sergiu Ştefanschi (Canada), Alexander Hoffman (Germania), Florin Brînduşă (România), Kim Geung Soo (Coreea), Gabriela Taub Darvash (SUA), Constantin Duţu (România), Sergiu Anghel (România) şi Pavel Rotaru (România).
comentarii
3 comentarii

Tara arde, este criza economica in toata Europa, dar "baba" danseaza!trai neneaca pe bani fraierului contribuabil sibian.Uite asa a facut matzul mare Dragoman, directorul Casei de Cultura a municipiului, la fel ca si Chiriac cu festivalul lui international de teatru.Astia doi smecheri "culturali" s-au imbogatit din bani publici cu sprijinul neprecupetit al complicelui Johannis, altul imbogatit peste noapte din banii contribuabililor!
bugetarius rex
30.06.2011 08:29
numai un tip fara cultura ,putea sa scrie asa ceva.
elena
04.07.2011 14:13
stimate "bugetarius rex" autorul comentariului cu probabil esti amator al manelelor si in nici un caz amator al /lucrurilor fine/ si de bun gust, dar nu poti tuturor sa le ceri aceste lucruri, desi daca nu te nasti cu ele ai putea sa le invete(perceapa). Una e cand iesi de la un spectacol de manele si alta de la un spectacol de balet. Nu vreau decat sa deschid ochii asupra frumosului
daniela ivanov
06.07.2011 10:17
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA