Tribuna
PNL
Finalul ediţiei „de majorat” la Târgul Naţional de Carte şi Revistă Religioasă
Dumitru CHISELIŢĂ
1173 vizualizari
Finalul ediţiei „de majorat” la  Târgul Naţional de Carte şi Revistă Religioasă
Duminică după-amiaza, prin festivitatea de premiere a participanţilor, s-a pus punct final celei de-a XVIII-a ediţii a evenimentului cultural care a marcat de trei ori 18: a XVIII-a ediţie, anul 2018 şi 18 edituri prezente: Târgul Naţional de Carte şi Revistă Religioasă.

A adus la Sibiu cãrți frumoase și valoroase, plus alte materiale scrise, audio sau vizuale. Este singura manifestare culturalã de acest fel din România, și, cu o micã întrerupere, în 2001, este prezent pe agenda culturalã sibianã încã din anul 2.000. Târgul Național de Carte și Revistã Religioasã (TNCRR), a atins vârsta majoratului, (a XVIII-a ediție, nu?) în a doua jumãtate a sãptãmânii ce a trecut.

Patru zile de Târg în cadrul cãruia 24 de volume și CD-DVD-uri au fost lan­sate și prezentate, plus douã conferințe și un microrecital coral. Câteva mii de vizitatori dintre care unii au fost recompensați, prin tragere la sorți, tot cu titluri de carte, sau care, pur și simplu au cumpãrat de la standurile editurilor - este palmare­sul cu care se poate lãuda acest eve­niment. Chiar dacã nu aduce la deschidere pe VIP-urile adminis­trative și politice „tradiționale” ale Sibiului, fiecare ediție a târgului aduce în schimb ceva mult mai im­portant. Pe omul simplu care cautã altceva, o altã informație decât ceea ce îl bombardeazã zilnic, omul care cautã liniștea și pacea interioarã.

Anul acesta Târgul Național de Carte și Revistã Religioasã a adus, în Corpul B al Bibliotecii Județene ASTRA, 18 edituri: „Andreiana”, a Arhiepiscopiei Sibiului, „Deisis”, „Agnos”, „Oastea Domnului”, Cen­trul de Cercetare Ecumenicã, toate din Sibiu, „Egumenița” din Galați, „Praxis” din Râmnicu Vâlcea, „Aga­ton” din Fãgãraș, „Doxologia” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și „Adenium”, ambele din Iași, și edi­turile bucureștene: „Meteor Press”, „Familia Ortodoxã”, „Evdokimos”, „Eikon”, „Christiana”, și Societatea de Difuzare „Supergraph”. Din Republica Moldova, oaspete a fost editura „Cu Drag”, din Chișinãu.

Târgul Național de Carte și Revistã Religioasã a fost organizat de Asociația "Scriptus" din Sibiu, cu sprijinul Mitropoliei Ardealului și al B.J. ASTRA și a fost cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu. 

Asociația Scriptus Sibiu a luat ființã pe 27 iulie 2001, la inițiativa unui grup de tineri, studenți ai ULBS, având ca scop atragerea tinerilor spre cultura româneascã, spre tradiția care tinde sã se piardã și spre ajutorarea celor aflați în suferințã. Scopul asociației este, spun ei, „redescoperirea valorilor culturale tradiționale româ­nești, apãrarea drepturilor tinerilor și ajutorarea familiilor nevoiașe”. Aso­ciația Scriptus Sibiu a sprijinit cu ajutoare materiale zeci de familii din județ, aflate în situație de risc social și, printre altele, a dotat cãminul Fa­cultãții de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu cu mobilier pentru sãlile de cursuri, paturi, saltele și lenjerie de pat. Prin intermediul președintelui Asociației, Lucian Coca, "Scriptus” a preluat din anul 2001 organizarea Târgului Național de Carte și Revistã Religioasã (TNCRR).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia