Tribuna
Festivalul Medieval "Cetăţi Transilvane" ajunge la ediţia a 13-a

Casa de Cultură a Municipiului Sibiu face ultimele pregătiri pen­tru cea de-a 13-a ediţie a Festi­valului Medieval “Cetăţi Transil­vane”, care va avea loc la Sibiu în perioada 23 - 25 august. După ce în anii precedenţi fes­tivalul a avut ca temă „Evoluţia”, „File de poveste”, „Sărbătoarea bres­lelor”, “Unul pentru toţi”, în 2013 tema festivalului este “Su­perstiţii”.
Piaţa Mare va fi anul acesta principalul spaţiu de desfăşurare a festivalului, alături de Turnul Sfatului pentru atelierele desti­nate celor mici şi Muzeul de Istorie Casa Altemberger unde vor avea loc conferinţe de medievistică.
Festivalul va începe cu parada care va avea loc în data de 23 august, de la ora 21.30 şi la care vor participa peste 300 de artişti.
Programul celor trei zile ale festivalului include muzică şi dan­suri medievale, teatru, reconsti­tuiri de lupte cavalereşti, animaţii stradale şi spectacole piroteh­nice. Calfele Călătoare, artizani şi breslaşi din ţară vor participa de asemenea în programul artistic.
Turnul Sfatului va găzdui ate­liere de creaţie pentru copii, iar la Muzeul de Istorie Casa Altem­berger vor fi organizate conferinţe de medievistică susţinute de profesorul universitar dr. Zeno Pinter. (S.M.)comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia