Tribuna
Elevii Colegiului Economic ”George Bariţiu”, în vizită la Uzina de apă „Dumbrava”
Elevii Colegiului Economic ”George Bariţiu”, în vizită la Uzina de apă „Dumbrava”
Şcoala a fost ”altfel” pentru elevii clasei a XII-a din cadrul Colegiului Economic ”George Bariţiu” din Sibiu care au dorit să afle cât mai multe despre procesele de potabilizare a apei.

Staţia de tratare ”Dumbrava” şi-a deschis porţile pentru tinerii sibieni, care au parcurs fiecare etapă tehnologică, însoţiţi de personalul uzinei. Staţia este alimentată din două surse, Gura Râului şi Sadu şi asigură alimentarea cu apă a municipiului Sibiu, a oraşului  Ocna Sibiului, a comunelor (cu satele aparţinătoare) Cristian, şura Mare, şura Mică, Şelimbăr, Loamneş şi Păuca, tratând, în fiecare secundă, peste 700 de litri de apă. Procesele tehnologice de potabilizare au fost urmărite cu mare interes de elevi, ce au parcurs ”drumul apei” pornind de la camera de amestec trecând prin bazinele de coagulare, filtre cu paturi de nisip, instalaţii de dezinfectare cu clor şi ajungând în rezervoare de înmagazinare de unde apa potabilă este introdusă în reţeaua de distribuţie.
Indiferent de procesul tehnologic, apa este strict monitorizată din punct de vedere al calităţii, datele fiind centralizate în sistem SCADA, soluţie modernă şi eficientă de control online a parametrilor calitativi.

Apă-Canal Sibiu SA îşi manifestă deschiderea pentru colaborarea cu instituţiile de învăţământ din localităţile aflate în aria sa de operare, invitând cadrele didactice şi elevii să treacă pragul obiectivelor sale. 
”Este important ca tânăra generaţie să conştientizeze diferenţa între o apă brută, netratată şi cea potabilizată. Sunt eforturi constante pe care lucrătorii de la staţiile de tratare le fac 24 de ore din 24 pentru ca la robinetele tuturor abonaţilor noştri să fie apă suficientă şi de calitate”, spune directorul general al Apă-Canal Sibiu, ing. Vasile Maier.

În cadrul programului ”Şcoala altfel” grupuri organizate de elevi, coordonate de profesori, pot vizita uzinele de tratare şi staţiile de epurare în baza cererilor depuse la sediul companiei, str. Eschil nr. 6, sau prin e-mail . (L.S.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia