Tribuna
Medicina naturistă
Echinaceea
C. MIERLUŞCĂ
1098 vizualizari

Primii care au folosit această plantă au fost indienii americani. Ei foloseau planta pentru răceli, amigdalite, tuse, dureri de dinţi şi muşcături de şarpe cu clopoţei. Există nouă specii de echinaceea, dar cea mai folosită este Echinaceea purpurea. Principala calitatea a acestei plante este întărirea sistemului imunitar.
Echinaceea activează celulele imune care apără corpul de invadatori, activând leucocitele care luptă cu boala.
Echinaceea are efect chiar şi împotriva tumorilor, activează substanţele chimice antivirale cum este interferonul. Această plantă se poate administra şi femeilor gravide, în caz de infecţie a căilor respiratorii fără a avea efecte secundare.
Dr. Mark Stengler de multe ori prescrie un "cocktail antiviral" care conţine echinaceea lomatium, astragalus şi rădăcină de lemn dulce. Aceste amestec s-a dovedit foarte eficient în infecţiile bacteriene care de multe ori nu mai răspund la antibiotice.
Echinaceea poate fi folosită împreună cu antibiotice, iar pacienţii se vindecă mult mai repede. Unguentul cu echinaceea este folosit în afecţiuni cutanate, precum: herpes, arsuri, ulcer varicos etc. Planta nu este indicată în cazul bolilor autoimune precum: scleroza multiplă, SIDA, lupus, poliatrită reumatoidă, tuberculoză, leucemie etc.
În caz de răceală, echinaceea va fi administrată câte 20 de picături la fiecare două ore, în prima zi, şi apoi de trei ori pe zi. Timpul mediu de vindecare este de patru zile.





comentarii
1 comentarii

echinaceea si propolis luate impreuna au un efect benefic asupra amigdalitei
gabriela
02.02.2010 15:05
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA