Tribuna
Fabrica Sevis
Drumul vechi din staţiunea Păltiniş va fi reabilitat
Drumul vechi din staţiunea Păltiniş va fi reabilitat

„Primarul Astrid Fodor a semnat luni, 2 august contractul pentru reabilitarea drumului vechi din staţiunea Păltiniş, după o procedură de achiziţie în care au fost depuse şi analizate 8 oferte” se arată într-un comunicat de presă transmis de  Serviciul Comunicare, Relaţii Externe şi Marketing al Primăriei Sibiu.
“Municipiul Sibiu are în administrare în staţiunea Păltiniş porţiunea dintre drumul vechi şi drumul nou - DJ 106 A. Acest proiect pe care îl începem astăzi va asigura o legătură rutieră mai eficientă între drumul judeţean şi zona telescaunului de la baza pârtiei Onceşti şi un acces îmbunătăţit către unităţile de cazare din zonă. Este vorba de lucrări complexe prin care vom reabilita reţeaua de apă, canalizarea pluvială, drumul şi trotuarele, iluminatul public şi vom crea un zid de sprijin pentru stabilizarea terenului. Termenul de execuţie a lucrărilor va fi de 12 luni, fără a lua însă în calcul lunile reci de iarnă când nu se poate lucra” a declarat, la începutul săptămânii, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Contractul semnat cu firma SC CON-A & SC CON-A OPERATIONS SRL Sibiu are o valoare de 13,7 milioane de lei şi presupune următoarele lucrări care se vor desfăşura pe întreaga lungime a drumului, de 2,9 km:

  • Modernizarea sistemului de colectare a apelor pluviale
  • Înlocuirea reţelei de apă
  • Lucrări de reparaţii ale carosabilului, trotuarelor, aleilor şi parcărilor
  • Amenajarea acceselor şi drumurilor laterale
  • Demolarea zidului de sprijin existent realizat din piatră şi construcţia unui nou zid, pe o lungime de 200 de metri
  • Instalarea unui nou sistem de iluminat public, cu corpuri cu LED. Peste 140 de stâlpi noi vor fi instalaţi de-a lungul drumului şi se va amenaja o nouă reţea de alimentare, în subteran, pentru a elimina cablurile suspendate. Noua reţea va fi prevăzută cu echipamente care permite conectarea la sistemul de telegestiune a iluminatului din municipiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia