Tribuna
Dr. Adriana Stupăroiu: "Tendinţa pacienţilor de a amâna vizita la ORL-ist agravează afecţiunile"
Sorana MAIER
13791 vizualizari
Dr. Adriana Stupăroiu:
Adriana Stupăroiu, medic specialist ORL în cadrul Clinicii Polisano, îi sfătuieşte pe cei care au probleme din sfera ORL să se prezinte din timp la medic deoarece orice afec­ţiune a cărei rezolvare este amânată se poate complica, iar rezultatele nu mai sunt la fel.

Specialistul spune că şi vârstnicii cu probleme de auz trebuie să apeleze cu încredere la medic: "Aşa cum ochelarii sunt o proteză pentru ochi, şi proteza auditivă vine să ajute pacientul, nu să vindece, dar prezenţa la medic de la primele semne este im­portantă deoarece, odată instalată hipoacuzia, de cele mai multe ori este destul de greu să o rezolvi", spune medicul.
Din păcate, mulţi dintre pacienţi au tendinţa de a amâna vizita la medic, luni de zile sau chiar ani, fie pentru că se tem, fie din cauza aspectului finan­ciar.
"Chiar dacă Polisano este un spital privat, cos­turile nu sunt mari, iar orice amânare atrage du­pă sine costuri supli­men­tare", spune medicul.
Patologia ORL se adre­sează tuturor vârs­telor, in­di­ferent de sex, meserie, etc, iar cel mai des, pa­cienţii i se adre­sează pen­tru amigdalite cronice, poli­poze, obstruc­ţii nazale, de­viaţii de sept, rinite cronice hipertrofice, pato­logie tu­morală, otite, patologie otică. În unele situaţii, sin­gura soluţie este cea chi­rur­gicală.
"Decizia de a practica intervenţia chirurgicală se ia doar după ce se face un bilanţ clinic al pacien­tului, întotdeauna practic inter­venţia chirugicală doar du­pă ce rămân fără resurse, după ce nu se mai poate rezolva problema cu aju­torul unui tratament medi­camentos", spune dr. Stupăroiu.
Medicul este de părere că inter­venţiile chirurgicale în aceas­tă sferă este de preferat să fie făcute cu anestezie generală căci altfel disconfortul este semnificativ pentru pacient.
"Aceste intervenţii chirurgicale sunt cu un impact foarte mare, mai ales la copii, motiv pentru care anestezia generală este un sprijin real", explică dr. Adriana Stupăroiu.
Medicul spune că dotările de care dispune Clinica Polisano sunt unele excepţionale, la care se adau­gă şi resursele umane extraordinare.
Dr. Adriana Stupăroiu este medic specialist ORL, absolventă a Uni­versităţii “Iuliu Haţieganu”, Cluj Na­poca. Mărturiseşte că este pasio­nată de ceea ce face, îi plac foarte mult oamenii, căci altfel nu şi-ar fi ales această meserie, este o fire des­chisă şi îşi apreciază pacienţii.
"Îmi place ceea ce fac şi fac ceea ce îmi place", este mottoul după care se ghidează medicul sibian.

 






comentarii
2 comentarii

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul
dumitru
14.05.2015 16:46
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul
Dan
15.05.2015 08:29
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA