Tribuna
Director executiv adjunct nou, la DSVSA Sibiu
Ioan VIDRIGHIN
2666 vizualizari
Director executiv adjunct nou, la DSVSA Sibiu
Cu puţin timp în urmă, prin Ordin al Preşedintelui ANSVSA, dr. Nicolae Frăsie a fost numit în funcţia de director executiv adjunct al DSVSA Sibiu. Anterior, el a lucrat ca specialist în cadrul Serviciului Control Oficial Siguranţa Alimentelor.

Iată şi câteva repere biografice: Nicolae Frăsie s-a născut la 11 iunie 1972, în Sibiu. Între anii 1987-1991 a urmat cursurile Colegiului Naţional "Octavian Goga" Sibiu, profil Filologie-Istorie. În anul 1998 a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul U.S.A.M.V. Bucureşti. Între anii 2002-2004 a efectuat studii postuniversitare în cadrul U.S.A.M.V. Bucureşti.

După terminarea facultăţii (1998) până în anul 2014 a lucrat ca medic veterinar în Circumscripţia Sanitar Veterinară pentru Controlul Produselor de Origine Animală Sibiu. Din 2014 până la începutul anului 2018 a activat în cadrul Biroului Antifraudă , iar ulterior până la numirea ca director executiv adjunct şi-a desfăşurat activitatea la Serviciul Control Oficial Siguranţa Alimentelor.  

Întrebat care sunt priorităţile sale în noua funcţie, Nicolae Frăsie ne-a răspuns: "În contextul actual, acţionăm cu toţi specialiştii noştri în vederea implementării cu stricteţe şi responsabilitate a măsurilor de profilaxie generală menite să stopeze apariţia pestei porcine africane în exploataţiile din judeţ.

Organizăm controale şi informăm pe toţi crescătorii de porcine cu privire la obligaţiile ce le revin pe această linie. Am iniţiat o colaborare mai bună cu primăriile, cu asociaţiile crescătorilor de animale, cu vânătorii şi cu proprietarii fondurilor de vânătoare din judeţ în vederea prevenirii şi combaterii acestei boli care nu are leac.

În paralel urmărim realizarea fiecărui obiectiv din Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a animalelor în RNE, precum şi din Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor.

O atenţie deosebită o acordăm reorganizării structurilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vederea creării unor structuri performante la nivelul CSVSA-urilor Oficiale.

De asemenea, dorim să stimulăm şi să încurajăm producătorii locali să-şi promoveze produsele lor tradiţionale prin participarea constantă la toată gama de acţiuni şi evenimente cuprinse în programul «Sibiu - capitală gastronomică europeană»".






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA