Tribuna
Dileme de Hermannstadt: Pubela opreşte şantierul sau şantierul blochează pubela?
Dumitru CHISELIŢĂ
1134 vizualizari
Dileme de Hermannstadt: Pubela opreşte şantierul sau şantierul blochează pubela?

Am mai scris de situaţia şantierului Parcării Tuturor Timpurilor din spatele bd. Mihai Viteazu, de pe strada numită, conform Google Maps, "Viespei". Da, e vorba de lucrările de la prima parcare supraetajată, care arată superb aşa, ca un bloc îăntre mai multe blocuri. Dar nu aceasta e ideea acum. Ideea e că toate reclamele şi însemnurile privind colectarea nuştiucum au devenit, pentru locuitorii zonei, glume demne de un program de revelion de pe timpuri. O fi de râs cumva, chiar dacă celor din zona fostei pubele de gunoi nu le vine să râdă, pentru că pe lângă gălăgia zilnică a şantierului mai primesc şi damful de putoare de la gunoaie.  Locul, ca să-ld efinim plastic şi realist este, în puţine cuvinte, "ca la nebuni".

Nu ştim dacă aici pubela opreşte şantierul sau şantierul blochează pubela, cert e că, de la capătul blocurilor până la ieşirea din "Viespei", lucrările sunt cam gata. Mai trebuie pus asfalt pe pietonale, dar nu e grabă, că pietonii sunt subspecie inferioară la Sibiu şi să mai aştepte, ce mă-sa. Mai trebuie şi aranjat spaţiile verzi, câte au mai rămas după măcelul de aici, dar tot nu e grabă, că pot ăştia să respire şi praf, ce mă-sa (bis). Dar, e o oază, în zona postuluid e transformare, care nu e "intervenită" de loc. E locul unde au fost aruncate – că altfel nu le pot spune – pubelele de gunoi. În poze arată aşa cum erau marţi, 3 august anul curent, pentru că dacă vă pun pozele de duminică amiaza, vă ia plânsul sau aveţi nostalgii cu Sectorul I Bucureşti. E un fel de Gunoi-Fest Hermannstadt aici.

Nu mai înţelegi nimic...

Niic eu, nici victimele directe ale situaţiei, adică cei din zona superbei colonii de pubele, nu mai înţelegem nimic. Pentru că nimeni nu s-a gândit, dintre cei plătiţi să gândească, la o variantă omenească de organizare. Adică de mutat pubelele mai încolo, dincolo de şantier, până se termină lucrările. Pentru că aici sunt două situaţii. Una, că lucrările sunt blochata acolo din cauza prezenţei containerelor. A doua, că activitatea de colectare este extrem de dificilă, datorită poziţiei şi locului în care se află acum pubelele. Ei, ce facem? Facem ceva?
Apoi nu mai înţelegi nimic despe moda asta a pubelelor de menajer cu capacul tras peste, adică inutilizabile, deşi unele sunt pline cu gunoi (cea deschisă din stânga imaginii avea capacul tras şi avea totuşi gunoi în ea. Poate ne explică cineva. La fel, nu mai înţelegi nimic de ce sunt atâtea pubele maro (bio) faţă de 3 cu menajer, la un număr aşa mare de locuitori din zonă. Poate iar ne explică cineva.
Tare sunt curios ce demersuri trebuie făcute şi unde, la UE sau la ONU, pentru a se pune ordine în haosul gunoiero-şantieristic de acolo, pentru ca lucrările să continue dacă tot le-aţi început iar situaţia asta care pute la propriu să fie îndreptată. Sau e foarte complicat să: iei pubelele; să "reabilitezi" (căşi aşa nu mai ai ce defrişa pe acolo) zona; să refaci platforma aia cu "negrul e rezidual"; să pui omeneşte containerele-pubele; luema să fie mulţumită? Nu ştiu, nu mai e treaba mea.


comentarii
2 comentarii

Hei, nu pleci la mare, redactore?
05.08.2021 19:02
excelent textul de pe zid, in context.
07.08.2021 10:39
Din aceeasi categorie
Anii Drumetiei

koenigfrankstahl

eeagrantsmediu

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA