Continental
Tribuna
De Săptămâna Europeană a Mobilităţii; APM Sibiu invită sibienii să meargă mai puţin cu maşina
De Săptămâna Europeană a Mobilităţii; APM Sibiu invită sibienii să meargă mai puţin cu maşina
Săptămâna Europeană a Mobilităţii este o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene, care se desfăşoară în fiecare an în perioada 16-22 septembrie, transmite Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, într-un comunicat.

În vederea organizării acestui eveniment la nivel judeţean, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a informat şi invitat administraţiile publice locale din judeţul Sibiu să aplice, să promoveze măsuri durabile în domeniul transporturilor şi să încurajeze cetăţenii să încerce şi alte modalităţi de deplasare în afara automobilului. Fiecare ediţie a Săptămânii Europene a Mobilităţii  pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an este "Mersul pe jos şi ciclism în condiţii de siguranţă", iar sloganul este "Mergi cu noi!"
"Creşterea cea mai mare a emisiilor atmosferice se datorează  vehiculelor de transport şi în parte, modului în care noi planificăm şi utilizăm oraşele noastre. Încurajarea folosirii mai multor tipuri de transport şi a deplasării alternative cu maşinile particulare, sensibilizarea şi informarea concitadinilor asupra posibilităţilor legate de mobilitatea durabilă în oraşe şi asupra riscului legat de poluare, stabilirea unor perimetre rezervate unui trafic motorizat redus în oraş, sunt doar câteva dintre acţiunile promovate de noi", spune Daniela-Elena Anghel, director executiv al APM Sibiu.
Campania a debutat în 16 septembrie, zi declarată de către Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) - Ziua Internaţională pentru Protecţia Stratului de Ozon, ca urmare a adoptării în 16 septembrie 1987 a Protocolului de la Montréal privind substanţele care epuizează stratul de ozon.
"Diminuarea stratului de ozon se datorează unor consecinţe diverse şi cu implicaţii ecologice deosebit de mari. Dezvoltarea industrială accelerată a determinat degradarea stratului de ozon, prin cantitatea tot mai mare de gaze nocive produse la suprafaţa terestră, care ajunse în atmosferă au produs dereglări consistente în stratul de ozon Altfel spus, însuşi omul alterează echilibrul fragil al ozonului", a mai precizat Daniela-Elena Anghel.                                  

În Sibiu, valori normale, conform APM

Din măsurătorile efectuate, conform Planului de monitorizare aprobat al APM Sibiu, cu referire la concentraţiile ozonului troposferic, la staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului din judeţul Sibiu
(două staţii în municipiul Sibiu, o staţie în Copşa Mică şi o staţie în municipiul Mediaş), pentru anul în curs, numărul depăşirilor înregistrate a valorii-ţintă pentru protecţia sănătăţii umane este sub numărul admis pe an calendaristic (conform  Legii aerului nr. 104/15.06.2011, valoarea de 120 µg/m3 nu trebuie să se depăşească în mai mult de 25 de zile pe an calendaristic).
"Campania de informare-conştientizare pe care APM Sibiu o derulează în Săptămâna Europeană a Mobilităţii este menită să atragă atenţia asupra necesităţii de a lua atitudine şi de a acţiona în folosul mediului şi pentru sănătatea noastră", a mai adăugat Daniela-Elena Anghel.  

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia