Tribuna
De ce n-am avut, sâmbătă, apă?
De ce n-am avut, sâmbătă, apă?

Sâmbătă a avut loc o adevărată cursă contra cronometru dusă atât de firma „Aqua Engineering” Austria, executantul lucrărilor de modernizare de la Uzina de apă „Dumbrava”, cât şi de echipele de intervenţie ale „Apă Canal” SA Sibiu. Începând cu ora 6 a fost sistată furnizarea apei pentru aproximativ  jumătate din consumatorii municipiului Sibiu, precum şi pentru localităţile Cristian, Şura Mică, Ocna Sibiului şi Şura Mare. Întreruperea a fost impusă de realizarea unei reţele de by-pass la două dintre rezervoarele de înmagazinare a apei potabile, cu montarea de vane şi debitmetre electro-magnetice. Ele vor permite alimentarea cu apă a consumatorilor din Zona Industrială Vest la parametrii optimi, în cadrul unui sistem modern, flexibil în operare. Lucrările de la Uzina de apă, derulate în cadrul Proiectului ISPA privind reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Sibiu, au fost corelate cu intervenţia pe magistrala de transport DN 800, unde au fost localizate şi remediate trei neetanşeităţi. Magistrala, realizată în urmă cu aproximativ 40 de ani, necesită lucrări de întreţinere, unele implicând sistarea furnizării pentru consumatorii deserviţi. Chiar dacă intervenţiile au avut un grad sporit de dificultate, iar capriciile vremii şi-au spus cuvântul, lucrările au fost încheiate cu succes, cu încadrare în orarul de intervenţie anunţat. „Apă Canal” , cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, au pus la dispoziţia populaţiei autocisterne cu apă, numărul celor care au apelat la serviciile acestora fiind scăzut, populaţia asigurându-şi din timp rezervele necesare. „Pentru înţelegerea manifestată de populaţie, agenţi economici şi instituţii faţă de lucrările de sâmbătă, ce au impus închiderea apei pentru 18 ore, „Apă Canal” doreşte să adreseze mulţumiri şi asigurări că toate eforturile depuse au ca scop creşterea calităţii serviciilor oferite tuturor abonaţilor din întreaga arie deservită”, a declarat directorul general al societăţii, ing. Mircea Niculescu.
comentarii
6 comentarii

Asta da, comportament civilizat.
sibian
13.04.2010 08:19
da,asa e trebuie sa ii felicitam
xx
13.04.2010 10:04
Intotdeauna un cuvant de lauda pentru d-l ing.Mircea Niculescu.Felicitari.
micutza
13.04.2010 10:22
De ce nu s-a facut aceasta lucrare in alta zi din saptamana, nu sambata cand majoritatea locuitorilor sibieni au liber si unii mai au si program administrativ(sambata) ?
cetatean sibian
13.04.2010 15:05
pai sambata, noi cetatenii, simtim mai bine ce inseamna sa nu ai apa toata ziua, daca era intr-o zi lucratoare treceau cumva cateva ore de cand ajungeam acasa pana seara la ora de culcare
un sibian
13.04.2010 16:29
dar de ce sa nu se faca lucrarea respectiva in cursul noptii? daca se apucau seara pe la 7-8, pana ne culcam abia se consuma apa "de pe traseu", iar cand ne trezeam, nici nu simteam ca a fost "luata apa". Dar asa e la noi, mai bine sunt afectati cativa zeci de mii de oameni, decat sa lucreze de noapte o mana de oameni.
MB
13.04.2010 17:31
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA