Tribuna
PNL
"Dacă Obama a putut, şi eu pot"
Adrian POPESCU
816 vizualizari
Candidatul UDMR la preşedinţia României, Kelemen Hunor, a venit la Sibiu fără complexe pentru cursa presidenţială şi cu un mesaj simplu: "Nu mai alegeţi foşti comunişti pentru funcţia de preşedintele al României!". Kelemen Hunor a inaugurat centrul cultural maghiar de la Sibiu, aflat în imobilul Asociaţiei Cetăţenilor de cultură maghiară şi a avut o întrevedere cu liderii UDMR din judeţul Sibiu. Înainte de a pleca din Sibiu reprezentantul UDMR a susţinut o conferinţă de presă.
După ce a avut o întrevedere privată cu preşedintele Asociaţiei cetăţeneşti de cultură maghiară Sibiu, candidatul UDMR la preşedinţia României, Kelemen Hunor a inaugurat Centrul cultural maghiar al asociaţiei, fiind surprins să vadă publicaţii, manuscrise şi cărţi de valoare patrimonială în limba maghiară. Kelemen Hunor a dorit să afle ce activităţi susţine asociaţia, care este apetitul tinerei generaţii pentru această ofertă. Un interes special a fost manifestat faţă de sistemul educaţional din Sibiu. A urmat o întrevedere cu conducerea UDMR dar şi cu delegaţii structurilor teritoriale UDMR în judeţul Sibiu. Din dialogul cu membrii comunităţii maghiare de la Sibiu am reţinut câteva mesaje: "În 2004 Frunda, era întrebat ce şanse are la prezidenţiale iar răspunsul a fost - acelea pe care le are un candidat de culoare în SUA. Ce părea o utopie acum este o realitate. Dacă Barack Obama a putut şi eu pot "; "Cultura şi limba maghiară trebuie păstrate. Actualul cadru legislativ privind învăţământul nu ne avantajează, ne creează mari probleme privind funcţionarea grădiniţelor şi şcolilor unde se predă în limba maternă"; "Am intrat în campania prezidenţială pentru a arăta că avem lideri capabili să ofere stabilitate ţării, într-un cadru statal multicultural şi multiconfesional"; "Nu putem fi spectatori într-o arenă politică, unde şansele se măsoară într-un cadru de egalitate. Din alt punct de vedere, este şi un gest prin care arătăm că suntem responsabili şi că ne implicăm chiar dacă forţa noastră pare mai măruntă".comentarii
4 comentarii

Dl.Kelemen Hunor va fi Presedintele Republicii Autonome Secuiesti sau Republicii Autonome Maghiare Transilvane.Adica,never !
Recomandare,nu mai alegeti fosti comunisti,alegeti actuali revizionisti !
d-usa-atlanta
01.10.2009 11:06
apai acolo-s mai multi negri ca albi si nici n-or vrea sa faca america pe din doua.si stie sa si vorbeasca americaneasca nu ca asta care nu stie sa vorbeste romaneste(sic)
gheo
01.10.2009 16:52
Daca in Romania cadrul legislativ nu avantajeaza limba si cultura maghiara inseamna ca domnul Kelemen Hunor este complet strain de situatie sau bate campii...
Ibolya
01.10.2009 20:33
nu tu trebuie sa spui dragul meu daca mai poti. gresesc?
titi
01.10.2009 23:18
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia