Continental
Tribuna
Da, avem un oraş frumos. Pe alocuri. Aici nu
Dumitru CHISELIŢĂ
1278 vizualizari
Da, avem un oraş frumos. Pe alocuri. Aici nu

Parcul ASTRA este unul din cele mai vechi parcuri din Sibiu, acesta fiind „ctitorit” în 1879. Are alei, statui, un WC public „istoric” de la 1937; o arteziană  la fel de istorică din 2007 care va fi istorie că o vor desfiinţa habar nu am de ce, că vara era bine acolo, mai multe statui şi bănci pe care stă lumea. Şi mai avem aici o stradă, Ioan Lupaş, unde nişte clădiri se ambiţionează să arate ca vai de ele pe zi şi an ce trece. Avem astfel, la nr. 6, aceeaşi dărăpănătură care este de fapt spatele fostului restaurant Ada-Kaleh de pe Tribunei, care se ambiţionează să nu cadă singură, deşi motive ar avea. Era vorba, prin 2016, ca aici să se facă un hotel-spa cu pasaj pietonal, cu două etaje plus mansardă, dar povestea asta era prin 2016, e şi un PUZ aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local prin septembrie 2016, investitia a fost şi subiectul unei petiţii online care dorea păstrarea clădirii vechi, dar de atunci s-a cam lăsat tăcerea peste povestea asta. Ca şi peste actuala clădire, fost restaurant „de vară” pe nume „Stadtpark”. Ceea ce e clar se vede cu ochiul liber. Acoperişului au început să-i lipsească ceva ţigle, semn că e liber la infiltraţii şi igrasie. Poarta superbă în stil Art Nouveau a dispărut de mult, că era prea superbă pentru Sibiu. Acum, e ceea ce vedem şi noi, băştinaşii, şi turiştii vrăjiţi de pozele superbe de noapte cu Sibiul.

A, şi dacă nu e destul asta, iată că, tot înspre Parcul Astra, la parterul blocului (din anii '30 el, blocul), într-un spaţiu părăsit cam de mult, dar intact ca aspect „istoric”, avem şi o fereastră care nu a rezistat impactului cu un obiect solid de tip bolovan, pe care nu binevoieşte nimeni să o înlocuiască, nu de alta, dar ar arăta prea bine şi s-ar găsi cineva care să îi facă iar felul. Iar, o imagine super estetică şi turistică.

„Ei şi”, veţi spune. Ce e cu asta? Păi e, că e taman în buricul târgului. În câmpul vizual al tuturor turiştilor care vin la Sibiu să vadă cât de super occidental arată. Şi ce facem? Păi le dăm un porumb fiert, le arătăm statuile din parc şi WC-ul public. Apoi îi trimitem în Piaţa Mare la selfie.

 

comentarii
1 comentarii

Iar in parc e multa mizerie de la ciori, de ani de zile. Iar in parcul de la Cazarma 90, bancile sunt acoperite de mizeria ciorilor.
Comenius
06.02.2018 09:35
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia