Tribuna
Criza apei de la Copşa Mică - rezolvată la Prefectură

"La invitaţia prefectului Constantin Trihenea, ieri, la sediul instituţiei, s-a desfăşurat o dezbatere  cu participarea primarului oraşului Copşa Mică, Daniel Mihalache, directorului general al SC SOMETRA SA, Dimitrios Samaras, directorului Administraţiei Bazinului Apele Mureş (ABAM), Nicolae Bărbieru, şi a unor consilieri şi specialişti din cadrul celor trei instituţii. Au mai fost prezenţi directorul DSP, prof. dr. Ioan Maniţiu, şi inspectorul şef adj. al ISU Sibiu, col. Ioan Cosma. Prin participarea directorului DSP şi a inspectorului şef adj. al ISUJ, prefectul Trihenea a dorit să atragă atenţia asupra rolurilor pe care cele două instituţii le au, în situaţii de urgenţă, şi condiţiilor ce trebuie respectate în furnizarea apei, pentru a preveni astfel de situaţii" - se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre, ieri, de purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Dorin Teodorescu. Potrivit comunicatului, subiectul întâlnirii a fost medierea punctelor de vedere cu privire la alimentarea cu apă, în scop menajer, a oraşului Copşa Mică. După peste trei ore de discuţii, părţile au convenit, pentru ieşirea din criza de alimentare cu apă a oraşului, următoarele : 1. pentru anul 2010 preţul prestărilor de servicii, către SC SOMETRA SA Copşa Mică, percepute de către ABAM va fi de 164 lei/mii mc; 2. în viitor, soluţia tehnică de alimentare cu apă brută va fi din acumularea permanentă Ighiş, iar, în caz de avarie sau nivel scăzut în lac, să fie trecută pe priza de captare de pe râul Târnava Mare; 3. ca mijloc de comunicare, se va utiliza Nota scrisă, din partea furnizorului ABAM către utilizatorii SC SOMETRA SA şi Primăria oraşului Copşa Mică; 4. părţile au mai convenit să depună toate diligenţele pentru rezolvarea operativă a problemelor care pot apărea, în scopul evitării întreruperii alimentării cu apă a populaţiei oraşului Copşa Mică şi zona limitrofă."După semnarea protocolului, prefectul Constantin Trihenea declarat: „Am plecat de la aspectul social al asigurării alimentării cu apă a populaţiei, care, conform legii, este prioritară pentru un furnizor".
comentarii
7 comentarii

si credeti ca o sa respecte SOMETRA intelegerea?ia mai vedeti de cite ori au fost incalcate si alte inteleferi cu alti furnizori.ia vedeti citi bani are de dat SOMETRA de ani de zile la firme care au prestat servicii,sau au furnizat materiale.numai mie are sa imi dea bani de pe vremea cind functiona cantina,dar eu fiind o firma mai mica nu ma pot judeca cu ei.m-au tot dus cu zaharelul,am tot facut noi intelegeri pina cind m-am saturat.sale fie de cap toti banii pe care mii datoreaza mie si la inca citiva furnizori pe care ii stiu eu.SA STITI CA LA PRIMA OCAZIE O SA INCALCE INTELEGEREA,VA GARANTEZ.NU AU CUVINT.
PAGUBITUL
13.04.2010 12:09
E OK Dudule. Stiam asta. Cat despre partea cu respectatul, ramane de vazut. Totusi mai spune-ne o firma care aare de primit bani de la Sometra. Eventual sa putem si verifica.
gica
13.04.2010 15:46
un articol mult mai bine documentat gasiti pe Turnul Sfatului
gica
13.04.2010 16:42
felicitari d-lui prefect pt. initiativa si rezultat.
mihai
13.04.2010 19:37
draga ghica firna mea este in medias pe strada avram iancu,(CARNE).mai stiu o firma in seica mica(paine) una in sibiu (carne),una tot in sibiu (piese auto).mai vrei?daca si firma DUDU are de recuperat bani asta chiar nu o stiu.
PAGUBITUL
13.04.2010 21:32
nume frate pagubit, nu una acolo una dincolo. si nu exista firma dudu, dar cred ca stii foarte bine.
gica
13.04.2010 22:12
mai gica firma mea este af.ganea .srl,in seica mica este af.petri srl,etc...nu mai pupa in cur atita pe greci.ca pute.
PAGUBITUL
17.04.2010 16:15
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA