Tribuna
Copilăria marilor muzicieni, la Classic Junior Festival
Copilăria marilor muzicieni, la Classic Junior Festival
Vineri, 23 noiembrie, copiii din Sibiu se pot bucura de trei spectacole de teatru muzical interactiv, care vor prezenta „Copilăria marilor muzicieni”. Evenimentele fac parte din cadrul Classic Junior Festival şi sunt organizate de Asociaţia Culturală "Play".

În cadrul celor trei reprezentaţii de la Sala Thalia din Sibiu, copiii vor asculta poveşti muzicale în care sunt implicaţi actori, instrumentişti şi păpuşari, parcurgând pe note muzicale copilăriile marilor compozitori: Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven sau Chopin.
Spectacolele din seria „Copilăria marilor muzicieni” sunt produse de către Teatrul "Odeon" în parteneriat cu Filarmonica "George Enescu" şi constituie unul dintre cele mai apreciate programe naţionale de educaţie culturală. Cele 12 spectacole din această serie se joacă de şase ani într-o stagiune anuală de 12 concerte la Teatrul "Odeon".
Pe scurt, cele două personaje centrale ale poveştii (doi şoricei - Sică şi Rică) au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven şi în pianul lui Frédérik Chopin. Bătrânul Sol povesteşte ce lucruri minunate a aflat de la stră-stră-strănepoţii lui despre copilăriile acestor mari compozitori, despre bucuriile şi tristeţile lor, despre munca obositoare de zi cu zi în faţa instrumentului, începând chiar de la vârste foarte mici, despre călătoriile lungi şi obositoare ale celor consideraţi copii minune pe care întreaga Europă dorea să îi vadă şi să îi asculte şi mai ales despre felul în care toţi au învăţat să scrie muzică şi să se bucure de ea.
Expoziţie de instrumente muzicale
În aceeaşi zi în care se vor desfăşura spectacolele despre marii muzicieni, copiii se pot bucura şi de expoziţia de instrumente muzicale, organizată la Sala Thalia.
În cadrul expoziţiei de vineri, 23 noiembrie, vor avea loc o serie de evenimente conexe, precum: workshop-uri, ateliere, demonstraţii, dar va exista şi un spaţiu pentru testarea instrumentelor de către copii.
Acest demers are ca scop conştientizarea, educarea şi promovarea în rândul publicului larg a instrumentelor muzicale, conturând ideea că acestea sunt bunuri de consum (mainstream), ce au o înaltă valoare artistică şi culturală.
Proiectul este cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA