Tribuna
PNL
Complex de igluuri, la Bâlea Lac. Noua Biserică de Gheaţă prinde contur!
Dan FRÂNCU
2334 vizualizari
Complex de igluuri, la Bâlea Lac.  Noua Biserică de Gheaţă prinde contur!

De la sfârşitul săptămânii trecute, la Bâlea Lac, alături de renumitul Hotel of Ice funcţionează şi „satelitul”, complexul de igluuri. Spre deosebire de sezoanele anterioare, com­plexul este format din patru camere (anii trecuţi existau doar trei camere), încăperea cu numele „Luxemburg” fiind „transferată” din Hotelul de Gheaţă în locaţia nouă, unde a fost amplasată alături de „Cabinet de Bruxelles”, „Fro­zen Sweden” şi „Heidi Dorf”.
Tehnologia folosită pentru ridicarea complexului de igluuri a fost similară cu cea de la Hotelul de Gheaţă, cantitatea de materiale fiind mult mai mică. Astfel, „cără­mizile” din gheaţă (calota lacului Bâlea) au fost lipite între ele cu un amestec de zăpadă şi apă, iar acoperişul s-a realizat cu ajutorul unor cofraje metalice, peste care s-a aşezat un strat consistent de zăpadă bătătorită îmbibată cu apă, ce s-a întărit odată cu îngheţarea.
Accesul în cele trei igluuri se face printr-un coridor şi un hol central, în locul uşilor fiecare cameră fiind dotată cu o draperie din material spe­cial, rezistent la temperaturi scăzute şi umiditate. Toate cele patru camere ale complexului sunt puţin mai spaţioase ca şi camerele din Hotelul de Gheaţă, cei ce do­resc să înnopteze aici având parte de mai multă intimitate. Decoraţiunile şi dotările complexului sunt realizate tot din gheaţă, vizitatorii putând admira aici un mini - parla­ment european (Cabinet de Bruxelles), sau putând întâlni replici în gheaţă  ale unor personaje europene celebre (Heidi – Elveţia, eroii din desenul animat Frozen – Frozen Sweden etc).
Încă de sâmbătă, când a fost dat în folosinţă complexul, camerele au fost deja ocupate, tot turişti britanici, la fel ca şi în cazul Hotel of Ice, fiind cei dintâi doritori să experimenteze cazarea în acest inedit loc.

Al zecelea sezon pentru Biserica de Gheaţă

Finalizarea lucrărilor la complexul de igluuri a însemnat şi demararea unei noi etape a Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” din acest sezon: construirea unei noi Biserici de Gheaţă. În doar câteva zile, în căldarea glaciară a lacului Bâlea va putea fi admirată replica unei vechi biserici să­seşti din satul Mălâncrav. Edi­ficiul, similar cu cele con
struite în anii anteriori, va putea fi vizitat în mod gratuit, cei inte­resaţi putând închiria locaţia pentru diferite eveni­mente familiale (cununii religioase, botezuri etc). Inedita biserică va fi decorată cu icoane sculp­tate în gheaţă (basoreliefuri), va avea băncuţe şi un mic altar, iar iluminatul va fi asi­gurat de candelabre speciale, cu becuri ce nu degajă căldură şi instalaţii cu leduri.
Lăcaşul va fi unul ecu­menic, deschis credincioşilor de orice religie ori confesiune.
Anul acesta, la Bâlea Lac se construieşte cea de-a zecea Biserică de Gheaţă.
Surse din cadrul societăţii ce deţine Proiectul de Marke­ting Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” ne-au informat că sfin­ţirea Bisericii de Gheaţă va avea loc într-una din zilele de la sfârşitul acestei luni, iar inau­gurarea oficială a între­gului Complex „Hotel of Ice” este programată la jumătatea lunii februarie, data exactă urmând a fi stabilită ulterior.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia