Tribuna
Comercianţii de petarde răspund în faţa legii

Peste 15.000 de petarde, pocnitori şi artificii au fost confiscate de poliţişti. Cei care încercau să le comercializeze sunt cercetaţi de organele legii.
Primul dintre presupuşii infractori a fost prins luni, în timpul activităţilor de prevenire şi combatere a comerţului ilicit cu articole pirotehnice, de lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase. Este vorba de un tânăr în vârstă de 19 de ani, din municipiul Sibiu. Acesta încerca să comercializeze de acasă petarde. În urma verificărilor, au fost găsite şi confiscate 8.580 de petarde şi 50 de artificii.
Tot ieri, lucrători din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu au depistat în staţia CFR Sibiu un bărbat care deţinea materiale şi produse  pirotehnice, cu intenţia de a le comercializa pe raza municipiului Sibiu, fără a deţine autorizaţie legală în acest sens. În urma verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul în vârstă de 27 de ani, domiciliat în municipiul Sebeş, judetul Alba, cu antecedente penale, deţinea, fără forme legale, 4.500 de pocnitori.
Din cercetările efectuate de oamenii legii, se pare că bărbatul a achiziţionat materialele pirotehnice de la o persoană necunoscută într-o piaţă din municipiul Sebeş, judeţul Alba, fără a putea prezenta acte de provenienţă a produselor deţinute sau autorizaţie legală de comercializare emisă de autorităţile competente.
Celor doi li s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare fără drept a operaţiunilor cu articole pirotehnice, respectiv nerespectarea regimului materiilor explozive, fapte prevăzute şi pedepsite de art.37 alin.3 din Legea 126/1995-R, art.280 Cod Penal.                                  (L. B.)comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia