Tribuna
Ceva cu camere de supraveghere şi automat cu inscripţii
Ceva cu camere de supraveghere şi automat cu inscripţii

S-a tot vorbit de necesitatea, funcţionalitatea şi viitoarea eficienţă a camerelor de supraveghere - peste 100 - din Sibiu. Ba că-s bune, ba că îşi fac treaba, ba că atentează la intimitatea noastră de pe stradă (?) ba că, mai ales, vor ajuta ca Sibiul să fie cumva mai sigur din multe puncte de vedere.

Un punct de vedere este şi va fi vandalizarea prin diverse inscripţii a zidurillor şi altor elemente ale peisajului urban. Uite de exemplu, aici în imagine.

Este un automat pentru tichetele de parcare, situat în Piaţa Unirii, zona parcării de la fosta Cazarmă 90. Peste explicaţiile privind cum să-l foloseşti, un superb "I (inimă) Sibiu" scris cu markerul. Trecem peste faptul că dacă iubeşti ceva sau pe cineva, nu-l mâzgăleşti (pe mutră), că asta nu e neapărat o dovadă de amor. Nu trecem epste faptul că aşa ceva, în termenii legislaţiei locale şi nu numai, se numeşte vandalizare.

Şi ce e cu asta, va spune lumea, sunt lucruri mult mai mâzgălite în Sibiu.

Păi, uite ce e. Dacă e să ne luăm după ceea ce teoretic defineşte vigilenţa video, locul a fost şi este supravegheat de 3 (trei) camere de... supraveghere. Deci teoretic, persoana aceea a fost înregistrată din trei direcţii diferite în timp ce comitea fapta asta mică, ce e drept, dar interesantă în contextul ăsta de "Bunul Big Brother".  Şi a fost văzută, tot teoretic, de cineva care era de serviciu la peretele cu monitoare, aşa cum am văzut prin filme. Sau nu. Nu?
Că doar locuim în Sibiu şi e bine să ai sentimentul ăla că te simţi protejat. Oare oraşul se simte el, protejat?

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia