Tribuna
AFF
Cartierul Tineretului, de la păşune, la 7 kilometri de asfalt şi utilităţi
Sorana MAIER
3708 vizualizari
Cartierul Tineretului, de la păşune, la 7 kilometri de asfalt şi utilităţi
Lucrările de amenajare a reţelelor de apă şi canalizare precum şi cele de amenajare a drumurilor din Cartierul Tineretului se apropie de finalizare şi au însumat cheltuieli de 62 milioane lei până acum. Primarul Iohannis spune că mai sunt câteva lucrări de făcut la drumuri şi la construcţia unor poduri.
Cele 24 de hectare pe care se întinde Cartierul Tineretului din Sibiu, au fost transformate, în câţiva ani, dintr-o păşune, într-o zonă cu kilometri de asfalt, case construite, utilităţi şi toate dotările.
Viabilizările sunt aproape de finalizare şi au mai rămas doar câteva intervenţii la drumuri şi la construcţia unor poduri, a explicat, ieri, în conferinţa de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
Cartierul Tineretului s-a conturat pe documente din anul 2004, când cele 419 loturi au fost atribuite tinerilor, în folosinţă gratuită, pentru construcţia de case de locuit. Din 2005 şi până în prezent au fost emise peste 290 de autorizaţii de construire, clădirile aflându-se în diverse stadii. Din totalul de 419 loturi atribuite iniţial, 125 urmează să fie redistribuite datorită faptului că beneficiarii iniţiali nu au început construcţia în termen rezonabil.
Cartierul are 13 străzi şi 11 alei, străzile primind nume de capitale europene, iar aleile au primit nume de pictori. Vă prezentăm o listă a acestora: strada Oslo, strada Orhideelor, strada Michelangelo, strada Landshut, strada Klagenfurt, Aleea Picasso, Aleea Leonardo da Vinci, strada Deventer, Aleea Toniza, strada Marburg, strada Berlin, strada Luxemburg, strada Madrid, Aleea Tizian, strada Londra, Aleea Rafael, strada Roma, strada Viena, Aleea Monet, strada Lisabona, Aleea Boticelli, Aleea Rubens, Aleea El Greco, Aleea Rembrandt. Lungimea totală a acestor străzi însumează peste 7 km.

Peste 62 milioane de lei investiţi

Lucrările de amenajare a reţelelor şi drumurilor au început în anul 2007, valoarea indicatorilor tehnico-economici totalizând în prezent 62.366.394,11 lei.
Reţelele de apă, canalizare menajeră şi canalizare pluvială sunt amenajate în prezent pe toate cele 24 de străzi şi alei ale cartierului. Reţelele de canalizare sunt deservite de trei staţii de pompare a apelor uzate, acestea fiind de asemenea finalizate şi în funcţiune, în administrarea SC Apă-Canal SA.
19 străzi sunt la nivel de binder şi cu trotuarele amenajate. În prezent, DPC a început să toarne stratul de uzură pe acestea, lucrările urmând să fie finalizate până la sfârşitul lunii august. Pe străzile Deventer (pe tronsonul dintre podul existent şi cantonul CFR), Luxemburg (pe tronsonul cuprins între Rosbach şi calea ferată), strada Madrid şi Aleea Tizian se mai lucrează încă la infrastructură, trotuare şi borduri, însă acestea sunt secţiuni mici în zone în care construcţiile nu au început încă. Şi pe strada Marburg se lucrează la infrastructură, dar doar pe o mică porţiune, situaţia tronsonului de lângă calea ferată fiind în curs de clarificare cu CFR-ul.



comentarii
9 comentarii

IAR UN LOC FRUMOS,IN CARE LOCUINTELE SOCIALE AU FOST DATE CELOR CARE NU-SI PUTEAU CUMPARA O CASA CA NU LE RAMANEU BANI DUPA CE-SI FACEAU CASA DE VACANTA IN TOCILE, SADU, CISNADIOARA FANTANELE, PALTINIS,DAIA,SI DACA SAPAM MAI MULT,MUNCHEN.MONACO,ROMA.PREA MULT SA LE INSIR PE TOATE.DAR EU STIU MULTE LOCURI IN ORAS UNDE OAMENII AU CASE SI PLATESC IMPOZITE SI TAXE SI N-AU PRIMIT NIMIC GRATUIT DE ZECI DE ANI DAR LA EI N-AU AJUNS NICI UN SFANT DIN CE-AU PLATIT.PAI DOM PRIMAR ESTE DREPT?
ben
13.07.2012 04:18
te-ai trezit de dimineatacu fata la cearceaf, sau inca visezi? ce locuinte sociale? acolo s-au dat locuri goale pe care fiecare si-a ridicat o casa cum a putut. sau te roade invidia ca altii au realizat ceva in viata, pe cand tu nici o idee coerenta nu o poti duce la capat, ce sa mai vorbim de constructia unei case.
@ben
13.07.2012 06:04
Foarte urata imaginea surprinsa cu camera foto!
siby
13.07.2012 08:48
ben ai o problema siby ai dreptate .
Ceea ce trebuie in carier ar mai fi ca cei de la gaz sa nu mai sparga strazile gata asfaltat, da defapt in toata tara fac la fel ei sunt stat in stat
ab4
13.07.2012 09:54
Am o problema cu denumirea strazilor din zona...
Daca avem Lisabona, Londra, Oslo, ce cauta Klagenfurt ? Nu mai este Berlinul capitala ? Ca doar mai sunt capitale : Bujumbura, Antananarivo, Tegucigalpa, Yamoussoukro, Dar-Es-Salaam etc. :)
RX
13.07.2012 12:18
vai de mama ei geografie
auzi ma,decand Berlinul e in aceeasi tara cu Klagenfurt?
ai vrut sa fi interesant si ai dat cu bata in balta.Bravo.
eu
13.07.2012 14:24
nu conteaza geografia dar numele strazilor imi aduce aminte de mercedes,isaura,politia,mama omida,adica nume de rromi,tziganisme ieftine,gen cartierul marmelada nimeni n-o sa stie vreo strada anume exact,ci doar cartierul....
cip
13.07.2012 16:28
Klagenfurt am W
karla
13.07.2012 16:47
de ce nu se asfalteaza strazile de pamant din oras vechi de zeci de ani si mai apoi cele aparute de curand?
sibian
13.07.2012 22:58
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA