Tribuna
PNL
Bugetul judeţului - în creştere pentru 2010
Bugetul judeţului - în creştere pentru 2010

Cu toate că criza politică şi economică din ţară este evidentă, autorităţile judeţene susţin că proiectul de buget pentru 2010 este unul în creştere faţă de cel de anul trecut. Astfel, potrivit proiectului de buget prezentat, ieri, de Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean, creşterea se datorează accesărilor de fonduri europene. Astfel, proiectul de buget al judeţului pentru 2010 indică suma de 270 milioane de lei, în condiţiie în care bugetul din aceat an a fost de 239 milioane de lei. Dacă în 2009, ponderea proiectelor finanţate din fondurile europene era în proporţie de 4,3 la sută, în 2010 ponderea acestora va fi de 13,1 la sută, ceea ce înseamnă 35,5 milioane de lei. Fondurile structurale europene vor veni prin proiectele de reabilitare şi modernizare a drumurilor Sibiu - Agnita, Jina - Şugag, Poplaca - Orlat şi Sadu - Râu Sadului - Sădurel, a centrelor ambulatorii de la Spitalul Judeţean şi Spitalul de Psihiatrie, prin extinderea Unităţii Medico-Sociale de la Sălişte, dar şi prin finanţarea a două proiecte din fonduri norvegiene. Dacă fondurile europene vor creşte în 2010, valorile din impozitul pe venit vor fi luate în calcul de conducerea Consiliului Judeţean la nivelul celor de anul trecut. "Proiectul de buget al Consiliului Judeţean a fost realizat în funcţie de proiectul de buget naţional. Deocamdată, am primit o primă evaluare a bugetului naţional de la Guvern, însă mai pot apărea modificări importante", spune Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean. Acesta spune că în 2009 de la bugetul de stat erau pregătiţi să ajungă în judeţul Sibiu 138,6 milioane de lei. Însă în cele din urmă sumele repartizate a fost mai mici cu 5 milioane de lei. Pentru 2010, autorităţile judeţene mizează pe suma de 144,8 milioane de lei, în urma analizei primei variante de buget naţional. Martin Bottesch afirmă că instituţia judeţului poate funcţiona fără buget aprobat pe 2010 până în luna februarie, dacă criza politică pe care o traversează România continuă. Acesta spune că Sibiul nu va avea de suferit în ceea ce priveşte alocările de fonduri, în urma câştigării alegerilor de către Traian Băsescu şi PD-L. "Sibiul nu a fost afectat de criză asemeni altor zone din ţară. Nu există posibilitatea de a intra în incapacitate de plată. Sibiul a primit de la Guvern strictul necesar", spune Martin Bottesch. Preşedintele CJ spune că în urma nominalizării lui Klaus Iohannis pentru funcţia de premier din partea coaliţiei PSD-PNL-UDMR- minorităţi "Sibiul a câştigat vizibilitate. Situaţia politică nu modifică conducerea Consiliului Judeţean şi nu o modifica nici dacă era invers".
comentarii
3 comentarii

Martine, hai mai lasa galgara si schimba lozincile! Ti-a schimbat Klaus , bateriile la telecomanda de-ai inceput sa functionezi? Abureala cu ,,Centura" cand o bagi? Deci sunt ceva verzisori si pt prietenii casei, nu? Nea Iosif, eminentza cenusie, mai traieste ori a prins vreun ciolan dupa alegeri? Tov. presedinte, cand sa ajungi primar, ai ratat! Apropos, mai ai Dacia de cand te-au ales si ziceai ca ,,n-am nevoie de alta masina si nici de sofer"!
mosul
10.12.2009 07:03
Dar tu esti timpit rau Ce ai vrea sa va mai faca mai timpitzilor Centura trebuie facuta de Berceanu care este asa de corupt si incopetent incit nu o termina cu toate ca este finantzata de UE
Ptr Mosul
10.12.2009 11:03
Mosul pute si el a rahat de la curul lui Basescu, duhoarea i-a luat si mintea putina pe care o avea, practica veche securista sa arunci vina nereusitelor unor incompetenti pe umerii celor care dovedesc ca se poate realiza orice acolo unde exista vointa. Se vaita de centura ca niste babe besinoase pedeleii astia, de parca n-am sti cu toii (inclusiv ei) ca daca ajungea prim-ministru dl. Johannis nu dura mai mult de sase luni pana sa fie finalizata in totalitate. Asa, mai trebuie sa asteptam minim 5 ani ca sa dispara acesti hoti de la conducerea tarii ca sa mai avem o speranta ca putem circula pe acel drum.
nea Ion agricultoru
10.12.2009 12:20
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica