Tribuna
AFF
Budrala jurizează la Madrid
Alexandra CHEŞCU
888 vizualizari
Budrala jurizează la Madrid

Antropologul şi regizorul sibian Dumitru Budrala se va afla la Madrid în perioada 1-10 mai, pentru a juriza festivalul internaţional DocumentaMadrid. Dumitru Budrala va stabili, astfel, câştigătorii celui mai important festival de film documentar spaniol, care a apărut din dorinţa de a sprijini acest gen de producţie, înţeleasă ca o reflectare a realităţilor sociale, culturale, economice, artistice, precum şi a altor aspecte din viaţa oamenilor.


Festivalul internaţional a inclus în programul său, sub genericul "România. Prin ochii documentariştilor săi", proiecţia a şase documentare româneşti: „Fanfaron, fanfaron”, de Cornel Gheorghiţă, „Podul peste Tisa”, de Ileana Stănculescu, „Asta e”, de Thomas Ciulei, „Război pe calea undelor”, de Alexandru Solomon, „Născuţi la comandă”, de Florin Iepan, şi „Blestemul ariciului”, de Dumitru Budrala. Prezenţa producţiilor româneşti la Madrid a fost posibilă datorită echipei Astra Film Festival, care a colaborat, la stabilirea selecţiei de filme, cu DocumentaMadrid şi cu Institutul Cultural Român din capitala Spaniei. Dumitru Budrala este cel care va deschide programul românesc al festivalului, făcând, totodată, şi o scurtă prezentare a filmului său, "Blestemul ariciului", care va rula în sala Biblioteca Musical, din complexul cultural Conde Duque, din centrul Madridului.


Prin prezenţa sa în Spania, Astra Film îşi asumă, astfel, rolul de ambasador al documentarului românesc, mai ales că cele şase producţii s-au aflat anul trecut în Italia. Ele au fost proiectate la Torino, cu ocazia unui eveniment de promovare a imaginii României, câştigând aprecierea publicului italian.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA