Tribuna
PNL
Boicotu' şi pişcotu' sau Olimpiada Tâmpeniilor, faza pe Referendum
Dumitru CHISELIŢĂ
2179 vizualizari
Boicotu' şi pişcotu' sau Olimpiada Tâmpeniilor, faza pe Referendum
Eu înţeleg că fiecare iniţiativă din aceasta, cu pus de ştampilă pe buletinul de vot, se face aşa. Afli despre ce este vorba, şi alegi cum să reacţionezi şi să acţionezi: stai acasă, sau mergi şi votezi cum ai chef. Şi mai ales, nu faci zirkus din asta, că nu eşti tu bunicul, pardon, buricul pământului, preşedintele ori premierul, ca să stea lumea în suspans să vadă ce ai spus după ce ai ţâpat buletinul în urnă şi cum ai continuat fraza „am votat pentru..:”. Aşa zic şi cu Referendumul acesta privind definirea familiei în Constituţie: mergi sau nu mergi, votezi sau nu votezi, votezi „Da” sau votezi „Nu”. Problema şi opţiunea ta. Nu trebuie neapărat să-ţi ridici poalele în mod public şi să urli ca o ţaţă isterică (sau ca un ţaţ isteric, ca să nu fiu acuzat, iar, de inegalităţi de gen) că „Eu nu că hashtag boicot”. Boicotu' şi pişcotu'.

Sincer, mă interesează dacă tu mergi sau hashtag boicotu' la referendum, la fel de mult pe cât mă interesează dacă pui sau nu muştar pe mici, dacă ai capse sau fermoar la buzunarele gecii sau dacă mergi sau nu regulat la budă. Şi ştii de ce? Pentru că este strict treaba ta. NU a mea. Treaba mea e dacă mă duc eu şi cum votez eu. Acum, că tot veni vorba, spun că DA, voi merge să votez. La Referendum. Mai ales pentru că prea mulţi îmi spun să NU mă duc. Şi mai ales din cauza tâmpeniilor (că altfel nu le pot spune în limba română) pe care le inventează boicotiştii ăştia ca să mă convingă să stau acasă. Zici că e Olimpiada Tâmpeniilor. Pe bune. Zici că un juriu a selectat cele mai idioate şi imposibile teorii privind Referendumul şi le-a ales pentru a fi împrăştiate în spaţiul public. Şi culmea, există oameni care le şi cred, fără a fi plătiţi (da, alţii cred în funcţie de preţul corect, pe ei îi înţeleg, banul e ban, imaginea e imagine, CV-ul de progresist e CV de progresist). 

#Aflu, de exemplu, că familia tradiţională e compusă din „politicieni mafioţi, bărbaţi puturoşi şi beţivi, femei bătute, copii abandonaţi, popi care se roagă la „ochiul dracului”. Să înţeleg astfel că şi taţii celor care shareuiesc bălăriile astea erau beţivi, mamele lor erau vai de mama lor, iar ei, ca virgulă copii au crescut în stradă, prin reţelele de canalizare reabilitate sau nu.

#Mai aflu că jandarmii gazează familia tradiţională, apoi o cheamă la Referendum. Aici e o fractură logică pentru că CpF nu e o unitate ce face parte din jandarmerie, că jandarmeria nu a „gazat” pe nimeni (a, a dat cu gaze lacrimogene, asta e altceva) la fel cum tu nu aveai ce căuta cu familia tradiţională minoră la un eveniment ce se anunţa violent.

#Mai aflu că „Referendumul trebuia ţinut acum 500 de ani”. Se ţineau referendumuri acum 500 de ani?

#Unul/altul îmi explică (deşi nu i-a cerut nimeni asta) de ce nu merge şi de ce boicot. Că, cică, „Există legislaţie clară deja” (păi să fie legislaţie şi mai clară, clar?); că „tema este falsă” (care temă? Definirea familiei? Familia însăşi? Constituţia? Referendumul?); că „suntem în secolul XXI” (adică în secolul XXI nu mai e nevoie de democraţie? Aţi vrea voi...), că nu face „jocurile PSD-ALDE” şi ale BOR. (Referendumul nu e al lui PSD-ALDE, nici al BOR, dovediţi că cele două au iniţiat această iniţiativă. A, abia aştept când PSD-ALDE va îndemna oamenii să bea apă ori să respire aer, să văd câţi boicotează asta); că „sunt liberal în gândire” (Ş-apăi. Cui îi pasă?); şi că „sunt teme mult mai grave care ne afectează viaţa” (e drept, dar de alea nu ne pasă că nu ne dă nimeni ordin pe unitate să avem păreri).
#Nu mai pomenim aici de valul de interpretări la nivelul idioţeniei chiar ale textului de pe buletinul de vot publicat în Monitorul Oficial: ba că votezi la pachet achitarea „penalilor” şi TOATE modificările din Constituţie, ba că „votezi altceva” (Ce? Naţionalizarea multinaţionalelor?) ba că „este un vot pentru Dragnea”, ba căcă, ba căcă.  Asta dovedeşte doar că o mare categorie de indivizi ori sunt semianalfabeţi nonfuncţionali, dacă nu înţeleg CLAR ce scrie undeva, ori se adresează analfabeţilor că-s buni şi ăia de manipulat şi împrăştiat bălării, ori ai ajuns la disperarea lui „orice e permis”.
Cert e un lucru. E panică mare, dacă toţi aleg să-şi ridice în aşa hal fustele, încât să li se vadă boicotul.  Foarte bine, m-aţi convins să merg la Referendum, pe mine şi pe mulţi alţii. Aşa se întâmplă când activismul nu gândeşte, pentru că primeşte lozinci gata făcute (prost): generează reacţii contrare. Vom reveni pe subiect, tot din acelaşi motiv. Prea multe fake-uri şi tâmpenii.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia