Tribuna
Berbeceanu, arestat. Boicean nu comentează scrisoarea
Laura BUCIU
2981 vizualizari

Fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu a primit, joi noaptea, mandat de arestare pe 29 de zile. „Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formu­lată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia, de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la inculpaţii Biriescu Titus Gabriel, Biriescu Ramona Ani­şoara şi Berbeceanu Traian”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Alba Iulia. Hotărârea Curţii nu este definitivă. Ea a fost atacată cu recurs, iar competenţa de so­luţionare a recursului revine Înal­tei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Scrisoarea atribuită lui Berbeceanu acuză

Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, arestat pentru 29 de zile pentru că după ce ar fi favorizat un grup infracţional, susţine, într-o scrisoare adresată colegilor săi, că „acţiunea mârşavă” împotriva sa a fost „coordonată” de procu­rori DIICOT şi de ofiţeri ai serviciilor de informaţii care ar avea legături cu diverşi infractori. Scrisoarea a a fost publicată pe internet joi dimineaţa, fiindu-i atribuită şefuui BCCO Alba Iulia, o parte din acest document fiind postat şi pe pagina de socializare a comisarului şef. Cu toate acestea nimeni nu poate spune cu exactitate dacă acest document a fost scris sau nu de comisarul şef Traian Berbe­cea­nu. Cert este, însă, că în luna iulie 2013 comisarul şef Berbeceanu a semnalat Inspectoratului General al Poliţiei Române fapte pe care le considera a fi în contra­dicţie cu legea. IGPR a sesizat DNA cu privire la acuzaţiile făcute de Ber­beceanu, cel care coor­dona activi­tatea BCCO în trei judeţe: Alba, Sibiu şi Hunedoara, raz[ de com­petenţă şi a secţiilor teritoriale ale parchetelor speciale DNA şi DIICOT, iar în octombrie, Berbe­ceanu este arestat.
În scrisoarea atribuită lui Traian Berbeceanu, acesta o acuză pe fosta şefă a DIICOT Sibiu, Da­nusia Boicean, care acum este procuror şef la DNA Alba Iulia, Parchet care cel mai probabil va trebui să verifice acuzaţiile pe care Berbeceanu le făcea încă din luna iunie. În scrisoare, Berbe­ceanu spune că a trecut cu vede­rea anumite aspecte şi, în acest fel, suspecţii au scăpat fără pe­deapsă. Numele Danusiei Boi­cean apare de trei ori în scrisoare: o dată când aduce în discuţie un dosar de proxenetism, în care acuzat era un patron de hotel din Alba Iulia, care a scăpat nevă­tămat, dar şi atunci când vorbeşte despre un dosar mai greu, cel în care au căzut pradă un poliţist, dar şi şeful SRI Alba, Boicean fiind acuzată că, în numele unei vechi prietenii cu şeful SRI, l-a anunţat pe acesta cu privire la ceea ce urmează să i se întâmple. „În virtutea faptului că se aflau în relaţii de prietenie, anterior reţinerii ofiţerului de informaţii, proc. şef Boicean Da­nu­sia l-a vizitat la birou pe colo­nelul Tarnu Ioan şi l-a sfătuit să întocmească un raport către SRI - structura centrală, cu aspec­tele pe care le cunoştea şi nu le-a comunicat anchetatorilor, pentru a obstrucţiona o eventuală învi­nuire a sa în dosar”, se arată în scrisoarea atribuită fostului comi­sar şef Berbeceanu. De aseme­nea, numele actualului procuror al DNA Alba apare şi spre sfârşitul scrisorii, unde spune că „de-a lungul timpului, proc. şef Mureşan Ioan şi proc. şef Danusia Boicean au făcut mai multe plân­geri la adresa mea către structura centrală a DIICOT, prezentând diverse situaţii în mod neadevărat, trunchiat, tendenţios”.
Contactată pentru a lămuri situaţiile ^n care se face referire la numele său în scrisoarea atribuită lui Traian Berbeceanu, Danusia Boicean, procuror şef la DNA Birou Teritorial Alba Iulia, a declarat pentru Tribuna că nu doreşte să comenteze scrisoarea şi doar Justiţia va putea lămuri situaţia lui Traian Berbeceanu.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA