Tribuna
Apă ”fără plastic”, în cinci şcoli din Sibiu
Apă ”fără plastic”, în cinci şcoli din Sibiu
Elevii din cinci instituţii de învăţământ din municipiul Sibiu au găsit în prima zi de şcoală, pe holurile şcolilor, dozatoare de apă potabilă racordate la reţeaua publică de distribuţie. Aparatele oferă elevilor apă rece şi proaspătă, asigurându-le necesarul de hidratare în timpul petrecut la şcoală.

 

Dozatoarele au fost montate şi donate de Apă Canal Sibiu următoarelor instituţii şcolare: Colegiul ”Gheorghe Lazăr”, Colegiul ”Octavian Goga”, Liceul ”Onisifor Ghibu”, Şcoala ”Regina Maria” şi Şcoala Gimnazială 18.

Aparatele sunt realizate din inox alimentar, sunt prevăzute cu sisteme de filtrare şi răcire a apei şi au în dotare un robinet pentru umplerea recipientelor precum şi un buton - ventil pentru băut.

În cele cinci şcoli dotate cu dozatoare de apă învaţă peste 6.300 de elevi care, pe lângă faptul că au la dispoziţie apă proaspătă şi răcită, vor avea posibilitatea să contribuie la reducerea cantităţii de PET-uri, nemaifiind nevoiţi să-şi aducă de acasă apă în sticle care, de cele mai multe ori, sunt din plastic. O statistică arată faptul că, în medie, unul din cinci elevi aruncă, zilnic, la gunoi, o sticlă de tip PET.

Prin montarea dozatoarelor în şcoli, Apă Canal Sibiu SA doreşte să marcheze 125 de ani de activitate în folosul comunităţii, contribuind la îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi de mediu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA