Tribuna
Ani de argint de la terminarea Scolii Militare
Andra MARINESCU
1630 vizualizari
Ani de argint de la terminarea Scolii Militare
25 de ani a numărat promoţia 1989 a ~colii Militare de Ofiţeri Activi de Infanterie "Nicolae Bălcescu" din Sibiu de când a absolvit. Pe 6 şi 7 septembrie, foştii colegi s-au reîntâlnit să mai povestească şi să îşi aducă aminte de vremurile de atunci.

Promoţia Revoluţiei, respectiv cea din '89, plutonul comandat a­tunci de lt. mj. Petre Florişteanu, azi lt. col. (r), a spus din nou "Prezent!" la strigarea catalogului. Din cei 40 de absolvenţi de atunci, în activi­tate mai sunt doar 18, care au răs­puns, de altfel, şi invitaţiei la întâl­nirea colegială. De-a lungul tim­pului, 26 dintre cei 40 au devenit gra­de superioare. În cele două zile ale revederii după 25 de ani, ani de argint, au fost prezenţi şi foşti dascăli şi comandanţi, dar şi soţiile participanţilor. Rolul de gazde l-au jucat col. Marius Popenţa, din cadrul Catedrei de Pregătire Militară a Academiei Forţelor Terestre, şi col. Gheorghe Bădălan, şeful Servi­ciului Logistic al AFT.

Amintiri în pas de defilare

În weekend, au trăit emoţii inten­se cu toţii. Du­pă ce s-au îmbră­ţi­şat, foştii colegi s-au pus pe po­ves­tit cei trei ani de şcoală mili­ta­ră. De altfel, au vi­zitat capela, muzeul Academiei, la­bo­ratoarele, sălile de clasă ale stu­den­ţilor, baza sportivă, şi au văzut con­diţiile în care învaţă tinerii în pre­zent. Un moment aparte a fost a­ce­la în care un pluton de studenţi din primul an a trecut prin faţa lor, în pas de defilare, cântând, re­amin­tindu-le că, pe aceeaşi alee, în ur­mă cu 25 de ani, ei au fost în locul bo­bocilor, fre­donând melodia ostă­şească. La stri­garea catalo­gu­lui, fiecare şi-a spus, în câteva cu­vinte, viaţa, cu îm­­pli­nirile sale profe­sio­nale şi familiale. La final, au luat masa la Hanul Dum­brava şi nu s-au despărţit pâ­nă când nu şi-au promis o altă revedere, în 2019.

comentarii
3 comentarii

O adunătură de comuniști plictisiți.
Guvernatorul Transilvaniei
10.09.2014 08:05
nu m/as mira sa fi depus si o coroana de flori la monumentul celor pe care i/au impuscat la revolutie, o adunatura de criminali domnilor procurori cand
mihai
10.09.2014 09:35
PENTRU MIHI SI GUVERNATORUL: SINTETI DOI TANTALAI CARE NU STITI DECAT SA JIGNITI ,SA VA FIE RUSINE. DE FAPT ACEIA SUNT NISTE OAMENI CARE S-AU STRADUIT SA-SI FACA O SCOALA SI O CARIERA MILITARA DECI IN SLUJBA TARII. CINSTE LOR.
un roman
10.09.2014 13:42
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia