Tribuna
Alte 10 străzi şi un viaduct în licitaţie
Sorana MAIER
1413 vizualizari
Alte 10 străzi şi un viaduct în licitaţie
Trei proceduri de achiziţie sunt în curs pentru lucrările de modernizare a încă 10 străzi din Sibiu şi a unui viaduct, investiţii care vor intra în lucru anul viitor, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
În 5 noiembrie vor fi deschise ofer­tele depuse pentru pachetul de străzi zona Poplăcii - Centru – Guşteriţa (Piaţa Tălma­ciu, Tri­bunei, Revoluţiei, Arhivelor, D.D.Roşca). Valoarea estimată totală pentru lucrările de pe aceste străzi este de 7.755.701 lei, fără TVA. Lucrările se referă la modernizarea carosabilului şi a trotuarelor, dar şi a reţelei de ca­nalizare şi a reţelei de alimentare cu apă, crearea de zone verzi şi amenajarea unui loc de joacă.
În 6 noiembrie este programată deschi­derea ofertelor pentru pa­chetul de străzi din zona Turnişor – Piaţa Cluj -Ţiglari: străzile Arad, Kiev, Deva. Obiectul acestei pro­ceduri este acela de a contracta lucrările de modernizare a caro­sabilului şi a trotuarelor, a reţe­lelor de canalizare şi alimentare cu apă şi amenajarea de zone verzi pe cele trei străzi menţionate. Valoarea totală estimată a lucrărilor pentru acest proiect este de 4.590.032 lei, fără TVA.
În data de 15 noiembrie se vor deschide ofertele pentru lucrările prevăzute pe străzile Abrud şi Bag­dasar care fac parte din pachetul de străzi Gara Mică – Turnişor. Şi pentru aceste străzi este prevă­zută modernizarea reţelelor de apă şi canalizare şi reabilitarea caro­sabilului şi a trotuarelor. Cos­tul acestor lucrări a fost estimat la 3.575.629 lei, fără TVA.
O altă procedură care este în pregătire este aceea care vizează reparaţii generale la via­ductul Vasile Aaron. Proiectul prevede re­paraţii generale la structura podului, la ca­rosabil şi trotuare, dar şi amenajarea unui sistem de iluminat public. Valoarea esti­ma­tă a acestor lucrări este de 4.369.710 lei, a­cestea inc­luzând moderni­zarea sistemului rutier, a parapeţilor metalici de dirijare, reparaţia tro­tuarelor, a aleilor pietonale, ame­najarea de piste pentru biciclete, spaţii verzi şi am­plasarea de stâlpi de iluminat. De asemenea, se va reabilita re­ţeaua de apă. Această pro­cedură de achiziţie va fi intro­dusă în pro­gramul electronic de achiziţii în această săptămână.
Lucrările vor începe în anul 2014, după semnarea contractelor de lucrări.comentarii
8 comentarii

felicitari johennis in ritmul asta le vei termina pe toate in 2 -3 ani si atunci nustiu ce va mai inventa circotasi si frustrati sibiului ,vor umbla pe araturi si dealurille din juru sibiului s-a cute potecile neasfaltate din paduri si ogoare ,felicitari pentru adevaratele bulevarde foste drumuri de tara ;calea cisnadiei ,calea poplaci ,str o goga ,cartierul fost vasile noroi 30 de ani actualmente vasile aron si exemplele pot continua dar mi se termina cerneala
primarie
01.11.2013 08:04
Gasiti naibii unul mai cu scoala sa-i faca propaganda lui "johennis" ca va faceti de ras!
alo, primaria!
01.11.2013 08:12
Va rugam sa va grabiti cu asfaltatul pentru ca altfel cei de la E-ON Gaz raman someri,nu mai au ce sparge dupa asfaltare. Exemple,str.N.Iorga ciuruita in trei locuri recent si adusa la starea initiala(de dinaintea asfaltarii,adica pietris si nisip si adio mama),str.Hipodromului recent asfaltata si sapata pentru ca tembelii au uitat sa-l scoata pe unul de-al lor care a ramas lipit de teava,rezolvata conform standardelor,pietris si nisip,str.Rahovei bombardata in doua locuri de amorul artei si lasata ca si celelalte sa le taseze autovehiculele.Mai sunt si altele dar nu vreau sa le stric placerea celor din alte zone sa le aminteasca.
Oare cand vor fi si amendati ca lumea cei de la E-ON si pusi apoi sa si repare,imediat,asa cum se procedeaza oriunde in occident ?
my
01.11.2013 08:29
Tot E-ON Gaz a distrus si zona Dioda. Acum, printre gropi ne inecam cu praf, dar cand vor incepe ploile scapam de praf, dar vom inota in noroi.
Odin
01.11.2013 09:55
Hellooooo!!!!! dl.primar...iar ati uitat de str.Plevnei,Strungului si H.Coanda???sau noi cei din zona nu sintem pe harta primariei???Va stricat masina dl.primar daca veniti pe aceste strazi(mai ales pe Plevnei)de aceea cred ca nu mai stiti ce e prin zona.Noi totusi platitorii de impozite ai acestor strazi va asteptam.....
sibianca
01.11.2013 10:35
DOMNULE PRIMAR DUPĂ CUM CONSTAT VĂD CĂ NICI
LOCATARII
01.11.2013 11:29
D-le primar iar a-ti uitat de str.LUPTEI PORTIUNEA de la bl 38 la blocul 40 .Cei de la drumuri spun ca aceasta strada se numeste BABA NOVAC,LAMURITI odata aceasta ENIGMA.
nicustrom
01.11.2013 16:22
de ce se repara tot strazile asfaltate(EX.kiev) in conditiile in care sint inca f multestr cu pamint .ex margaretelor,carpaatilor honterus etc.am fost trecuti in zona B numai pt marirea impozitului?sint f curios daca primarul citrste ziarul dvs?ori cineva din primarie sa-linformeze
un sibian bun platitor de impozite
01.11.2013 19:20
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia