Tribuna
Festivalul Gradinilor
A fost inaugurată Sala Polivalentă Măgura Cisnădie
Ovidiu BOICA
14017 vizualizari
A fost inaugurată Sala Polivalentă Măgura Cisnădie
La un an de la demararea lucrărilor, Sala Polivalentă Măgura Cisnădie a fost inaugurată, sâmbătă seara, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene precum şi a peste 1000 de spectatori. Primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, a declarat că investiţia este una dintre cele mai importante din 2014.

Oraşul Cisnădie se poate mândri cu o sală polivalentă de sporturi modernă. Inaugurarea acesteia a avut loc sâmbătă seara, la aproximativ un an de la demararea lucrărilor de extindere a acesteia. Sala Polivalentă Măgura Cisnădie are acum o capacitate de 820 de locuri şi, pe lângă suprafaţa de joc, cele două tribune şi vestiare mai include o sală de forţă cu aparatură ce i-a aparţinut în trecut multiplei cam­pioane Oltchim Rm. Vîlcea, pre­cum şi spaţii destinate recuperării după efort.
Alături de primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, la acest eveniment au fost prezenţi preşedintele Con­siliului Judeţean, Ioan Cindrea, prefectul Ovidiu Sitterli, deputatul Mir­cea Cazan, precum şi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Handbal şi ai Asociaţiei Judeţene de Handbal.
"Cum să nu fiu bucuros, cum să nu fiu fericit, cum să nu am bucurie în suflet când observ cu ochiul liber că toate proiectele mele pe care le-am pus în valoare, astăzi au devenit realitate, fie că e vorba de ştrandul din Cisnădie, de patinoar, fie că este vorba de zona centrală a oraşului, fie că discutăm de această sală su­perbă, care se dovedeşte neîncă­pătoare astăzi!", a afirmat primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, la înce­putul discursului ţinut chiar pe parchetul noii săli. Acesta a profitat de ocazie pentru a face puţină istorie... handbalistică, amintindu-i pe componenţii echipei masculine din anii '70 care a scris istorie pentru Cisnădie
"Se spune aşa: "Omul sfinţeşte locul!". Dumneavoastră aţi ştiut să vă alegeţi omul care să sfinţească locul. Privesc cu satisfacţie modul în care Cisnădia se schimbă la faţă, în sens pozitiv. A părut ştrandul, au apărut terenurile de fotbal, iar astăzi participăm la inaugurarea acestei săli de sport", a afirmat, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea. Acesta a amintit celor prezenţi că istoria acestei săli este una mai lungă, în prima fază ea numărându-se printre cele 400 de săli de sport promise de Guvernul Năstase în perioada 2000-2004.
Dănuţ Filip, preşedintele clubului CS Măgura, a afirmat, cu această ocazie, că toată aparatura din sala de forţă, precum şi tabela de marcaj au fost aduse de la Rm. Vîlcea. "Am luat parte la licitaţia de la Oltchim şi am adus la Cisnădie aparatele din sala de pregătire fizică şi tabela de marcaj", a declarat Filip.
În ceea ce priveşte lucrările care vor mai urma la Sala Polivalentă "Măgura", Dănuţ Filip a spus că vor fi amenajate alte câteva grupuri sociale, în vecinătatea sectorului ce găzduieşte tribuna din spatele uneia dintre porţi, iar până la reluarea campionatului, pe latura dinspre tribuna oficială, va fi montată o balustradă din aluminiu.
Inaugurarea sălii a fost urmată de meciul amical de handbal dintre echipele CS Măgura Cisnădie şi HC Buzău. După 60 de minute, gazdele s-au impus cu 30-25.

 


comentarii
1 comentarii

Sa nu uitam ca jocul de handbal a fost inventat de sasii sibieni, in 1921 ( amanunte pe wikipedia).
piperoxan
19.01.2015 16:03
Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

Festivalul Gradinilor

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia