Tribuna
700 de lumânări împotriva violenţei
Alexandra CHEŞCU
1051 vizualizari

Fântâna de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu este locul unde oamenii vor putea medita la violenţa asupra femeii. Marţi, 15 decembrie, de la ora 16, aici va avea loc acţiunea "Martorele Tăcute" organizată de Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen (A.L.E.G). Întrucât în ultimii cinci ani în România au fost înregistrate 723 de decese cauzate de violenţa în familie, după cum arată statisticile Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei, trecătorii împreună cu membrii A.L.E.G vor aprinde 700 de lumânări, care vor fi însoţite de siluete roşii. Siluetele sunt reprezentările femeilor ucise de violenţa în familie, fiecare dintre acestea având inscripţionată povestea unui caz din judeţul Sibiu.

Ziua Drepturilor Omului

Violenţa în familie va fi tema unei acţiuni organizate de A.L.E.G joi, 10 decembrie, la Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu. Realizată cu ocazia Zilei Drepturilor Omului, manifestarea va reuni în Corpul B al instituţiei sibiene, de la ora 10, 36 de copii de la şcolile din Sibiu. Ei vor crea prin desen noi reprezentări pornind de la povestea Cenuşăresei, lucrările lor fiind apoi publicate pe site-ul "Nu e Poveste", cu scopul de a-i responsabiliza pe adulţi.

Filme şi discuţii despre violenţă

Tot joi, 10 decembrie, de la ora 14, la Astra Film, violenţa împotriva femeii este adusă în discuţie de 40 de elevi ai Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr. Pe lângă discuţiile privind actele agresive, elevii vor urmări o serie de filme documentare din arhiva Astra Film.
Acţiunile de acest gen fac parte dintr-o serie de evenimente organizate de A.L.E.G, în încercarea de a conştientiza şi informa societatea asupra problemelor cu care se confruntă multe familii din România. Manifestările se alătură campaniei iniţiate de Fundaţia Sensi-Blu, care promovează mesajul "Violenţa în familie nu e poveste" şi se înscriu în evenimentele de combatere a violenţei împotriva femeii organizate la nivel mondial în această perioadă.comentarii
2 comentarii

Dar pt PSD cine pune lumanari? Macar atat dupa ce si-au luat-o la alegeri
da pt PSD
09.12.2009 09:46
Bravo A.L.E.G si pentru membri acestui grup. O mare problema in Romania cu violenta in familie, care trebuie urgent adresata. Mas bucura sa pot afla mai mult despre organizatia voastra. Va doresc mult succes pe Dec. 15, la actiunea "Martorele Tacute." Le dati si lor voce...
People and especially men have to understand, that violence against women in NOT acceptable.
Best of luck and God Bless you.
SK din USA
09.12.2009 22:48
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica