Continental
Tribuna
10 grădiniţe noi vor fi construite în Sibiu şi judeţ
Sorana MAIER
2565 vizualizari
10 grădiniţe noi vor fi construite în Sibiu şi judeţ
Toate vor avea program prelungit şi vor fi construite din fonduri comunitare. Patru sunt în Sibiu şi câte una în Poiana Sibiului, Bazna, Avrig, Racoviţa, Turnu Roşu şi Dumbrăveni.
Proiectarea pentru 10 noi grădiniţe care se vor construi în judeţul Sibiu s-a încheiat, iar acum încep procedurile de licitaţie pentru executarea lucrărilor, a anunţat, ieri, inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu, Constantin Gorun.
Patru dintre grădiniţe vor fi în Sibiu în zona Broscărie, în noul cartier Reşiţa, în Turnişor şi în Piaţa Cluj - în incinta ~colii nr. 12, iar celelalte în localităţile Poiana Sibiului, Bazna, Avrig, Racoviţa, Turnu Roşu şi Dumbrăveni.
Gorun spune că aceste grădiniţe vor fi cu program prelungit, în condiţiile în care părinţii caută de regulă astfel de grădiniţe, unde pot să-`i lase copiii până după-amiaza, şi vor fi construite din fonduri comunitare.
Primăriile au pus la dispoziţie terenurile pe care se vor construi grădiniţele, iar investiţia se face prin Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii, P.R.E.T., un proiect naţional cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi derulat prin Ministerul Educaţiei.
Acesta prevede ca la nivelul întregii ţări să fie construite sute de grădiniţe noi şi să fie dotate cu echipamente, mobilier, şi mo­dernizate alte câteva sute de grădiniţe, la o valoare totală a proiectului de peste 100 milioane de euro.

Şi opt creşe

În judeţul Sibiu se vor face şi opt creşe, trei în Sibiu, pe strada Aurel Popa, pe strada Reşiţa şi pe Constructorilor, şi câte una în Mediaş, Avrig, Cisnădie, Sălişte şi Tălmaciu, printr-un program al Ministerului Dezvoltării Regionale.
Valoarea totală a investiţiei, pentru care s-a lansat licitaţia pentru proiectare şi execuţie, este de de 8.604.841 lei fără TVA, iar primăriile au pus la dispoziţie terenurile şi la sf]r`it vor face dotările tehnico-edilitare.



comentarii
2 comentarii

CU GRADINITA AFLATA IN CONSTRUCTIE DIN GURA-RAULUI CE SE VA MAI FACE,CAND VA FI SI EA GATA CA ESTE CONSTRUITA DE ANI DE ZILE.
IOAN
01.09.2011 10:39
Dar in jina cand mai construiti gradinita.Noi stim ca s-aufacut documentele.Copii nostri parcurg 200metri ca sa mearga la Wc-ul elevilor mari.E pacat ca primaria a renuntat la acest obiectiv.
Dumitru
01.09.2011 13:10
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia