Tribuna
Zoran Spasojevic, campion național cu CSU în 1999: ”Am petrecut 2 ani fantastici la Sibiu. Mulțumesc pentru asta tuturor!”
Ovidiu BOICA
2206 vizualizari
Zoran Spasojevic, campion național cu CSU în 1999: ”Am petrecut 2 ani fantastici la Sibiu. Mulțumesc pentru asta tuturor!”

 

De ”Spale” își aduc aminte mai ales suporterii lui CSU care au trăit bucuria câștigării celui de-al doilea titlu din istoria clubului, în 1999. Pivotul sârb și-a adus din plin contribuția la obținerea acestei performanțe. După ce s-a lăsat de baschet, Spasojevic s-a lansat în afaceri cu vinuri și s-a apucat de cântat, fiind component al unei trupe rock vreme de mai mulți ani. Cu trupa respectivă, ultimul concert a fost chiar cel de la Sibiu, de acum 3 ani.

Între două partide de ”Nu te supăra, frate!”, cu fiica sa, aflat acasă, în izolare, din cauza pandemiei de coronavirus, ”Spale” a acceptat invitația săptămânalului Tribuna Sporturilor de a rememora perioada petrecută la CSU, despre actuala echipă din Sibiu, a rememorat clipele frumoase petrecute în orașul nostru și ne-a prezentat care este situația în Serbia, în plină criză de Covid-19.

 

- Ești unul dintre jucătorii care au reușit să câștige cu CSU, în 1999, titlul de campion al României. Îți mai aduci aminte de acea echipă a Sibiului, poți să-i numești pe ceilalți jucători din lot?

- Bineînțeles că îmi amintesc de echipă și de jucători, nu câștigi în fiecare zi un titlu de campion național! Ia să vedem, mi-i mai amintesc pe toți? ”Dom' Profesor” Claudiu Muntean, Beniamin Pelger, Cornel Alecu, regretatul Elemer Tordai, Alex Rubint, Bogdan Spînu, Cristi Crăciun, Cătălin Vulc, Alex Kovacs, Marcel Lăpădat, Cipi Cociș și... Zoran Spasojevic! A, bineînțeles și ”coach” Mircea Vulc. Cu unii dintre ei mai țin legătura pe Facebook.

 

- A fost cea mai mare performanță a ta din întreaga carieră acest titlu de campion național al României?

- A fost un succes mare pentru toți, deși unii jucători au mai câștigat un titlu înainte. Între noi a existat o atmosferă deosebită, complet diferită de celelalte echipe în care am jucat. Am câștigat și titlul cu West Petrom Arad, dar nu a avut o semnificație emoțională ca acesta, cel luat cu CSU. Sibiul este un oraș în care m-am simțit bine și din acest motiv pot spune că titlul din 1999 a fost apogeul carierei mele.

 

- Cum ai ajuns la Sibiu, în 1988?

- Am avut un manager, care astăzi este unul dintre cei mai influenți manageri de baschet din lume, pe domnul Miodrag Raznatovic, el m-a adus la CSU. Raznatovic era la începutul carierei în acea vreme. Am avut norocul să lucrez cu el, pentru că am jucat mulți ani în BC Hemofarm, echipă care, la un moment dat, a jucat un rol important în baschetul sârb și cel european.

 

- Mai păstrezi legătura cu băieții și cu Mircea Vulc?

- Da, mai țin legătura cu Mircea Vulc și cu câțiva jucători, fie telefonic, fie pe Facebook. Nu prea des, dar asta nu  înseamnă că am uitat unul de celălalt, de timpul petrecut împreună.

 

- Ne poți descrie în câteva propoziții cum a decurs cariera ta, de la debut până în momentul în care ai renunțat la baschet?

- Mi-am început cariera în orașul meu natal, Varset, apoi am ajuns la celebra echipă din Belgrad, care a jucat în prima divizie, în vechea Iugoslavie. Apoi, am petrecut mai multe sezoane la BC Hemofarm, după care am fost un an în Muntenegru. Două sezoane le-am petrecut la CSU Sibiu, unul la West Petrom Arad, apoi încă un an am mers în Muntenegru. După aceea m-am întors acasă, la Varset, unde - după un antrenament - am ajuns la spital, la chirurgie, a trebuit să mă operez. Și asta este totul! Mi se pare plăcut! Cu excepția intervenției chirurgicale...

 

De la baschet, la afaceri cu vinuri

 

- Cu ce te ocupi acum?

- Dețin o vinărie și conduc o altă vinărie. Am și o companie la Belgrad, așa că practic merg pe ruta Verset - Belgrad.

 

- Știm că ai revenit la Sibiu în 2017, ai dat lovitura de începere a semifinalei cu Steaua. Ai mai fost aici și cu altă ocazie?

- Da, am fost în Sibiu cu trupa mea, cu o săptămână mai devreme. Am avut un concert la un club din Sibiu, iar în weekendul următor, mi-am dorit să-i arăt soției mele orașul în care am stat doi ani. M-am bucurat că sibienii, suporterii lui CSU nu m-au uitat, mi-au scandat numele. A fost un moment frumos! Am mai fost la Sibiu și acum un an și jumătate, dar numai câteva ore am stat, la o întâlnire de afaceri.

 

- Îți aduci aminte cu era atmosfera în sala de la Teatru, unde juca echipa în acea perioadă?

- Noi ne antrenam în sala de lângă teatru, dar meciurile le jucam în Sala ”Transilvania”, care s-au deschis în acel an. Desigur, în sala mică nu erau condiții pentru a găzdui meciurile unei astfel de echipe, o echipă mare încă de pe atunci, dar până să fie construită sala nouă, a fost bună și cea de la Teatru.

 

- Urmărești baschetul românesc în general și pe cel sibian în special?

- Deocamdată nu mai sunt interesat de sport deloc. Nu mai urmăresc nici baschetul sârb, nici pe cel din România. Uneori urmăresc ceea ce se întâmplă la CSU, dar mai rar. Știu că, la Sibiu, aveți o echipă constant bună, care a câștigat Cupa României în sezonul trecut, o echipă care a jucat în cupele europene. Mai știu că baschetul românesc a progresat, România are un campionat puternic. Sper ca cei care conduc federația să aibă în planuri și viitorul baschetului românesc, pentru că nu este vorba doar de proiecte ad-hoc. Văd că CSU are un sprijin sincer din partea fanilor și a orașului. Este frumos ca echipa să fie iubită în oraș. Sunt ocupat cu munca și nu prea am timp să stau lângă televizor sau în sălile de sport, să fiu la curent cu ultimele noutăți. Sportul este o amintire frumoasă, dar nu mă mai atrage acum.

 

- Ce părere ai de echipa actuală a Sibiului?

- După cum am mai spus, nu sunt la curent cu evoluțiile actuale ale celor de la CSU. Eu aparțin istoriei acestui club. Cunosc mai bine noutățile din muzica românească.

 

- Crezi că ar fi capabilă CSU, în viitorul apropiat, să se bată din nou la titlu?

- Echipa are sprijinul fanilor, are alături mulți suporteri frumoși și adevărați, iar asta este întotdeauna o bază bună pentru a contacta sponsorii. Am auzit că clubul se află într-o poziție financiară bună. Prin urmare, jucătorii și conducerea au condiții bune pentru a îndeplini cele două obligații pe care le au - față de fani și - pentru mine, întotdeauna mai importantă - față de sponsori. Echipa este obligată să facă mereu tot posibilul pentru a fi cât mai sus, cât mai în față.

 

- Cu ce îți ocupi timpul liber?

- Îmi petrec timpul liber cu familia. Obligațiile de afaceri nu îmi permit să stau în afara casei și a familiei. Am avut o trupă de amatori mulți ani. E vorba despre muzica rock. Interesant, am avut ultimul meu concert cu acea trupă chiar la Sibiu! Am povestit adesea membrilor trupei despre Sibiu, așa că acel concert a fost cadoul lor pentru mine. Acest lucru completează și povestea mea legată de Sibiu în cel mai frumos mod posibil. În acea seară ne-am adunat cu toții la Imperium Pub, câțiva jucători și mulți dintre prietenii mei pe care mi i-am făcut prin intermediul baschetului. Au venit cu familiile, a fost o seară fantastică!

 

- Ce a însemnat Sibiul pentru tine? 

- Aceasta este cea mai frumoasă întrebare! Au fost doi ani frumoși la Sibiu, noi experiențe și multe prietenii care continuă și astăzi. Și nu am spus totul. Nu este vorba doar despre sport.

 

- Ai un mesaj pentru fanii lui CSU?

- Mesaj pentru fanii lui CSU! Le mulțumesc pentru o întâmpinare fantastică acum câțiva ani în Sala ”Transilvania”! Știu că vă iubiți clubul și faceți tot posibilul ca CSU să aducă un nou titlu de campioană națională la Sibiu. Sunt convins că împreună cu cei din club, cu jucătorii, veți reuși asta într-un timp cât mai scurt. Până atunci însă, stați în casă. Și, mai ales, nu mergeți la Milano, la cumpărături. Vă doresc toată sănătatea din lume.

 

comentarii
1 comentarii

Multumim Zoran Spasojevic !!! Mare jucator si caracter
sibianul
18.04.2020 14:24
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia