Tribuna
SEVIS
Weekend de coșmar pentru baschetbaliștii sibieni. Înfrângeri cu Oradea și Timișoara
Ovidiu BOICA
685 vizualizari
Weekend de coșmar pentru baschetbaliștii sibieni. Înfrângeri cu Oradea și Timișoara
Baschetbaliștii sibieni au pierdut atât vineri, cu CSM CSU Oradea, cât și o zi mai târziu, cu formația lui Dragan Petricevici, astfel că au fost depășiți în clasamentul Ligii Naționale, pentru moment, de CSO Voluntari. Ce-i drept, BC CSU are un meci mai puțin disputat decât ilfovenii. Cele două meciuri au avut loc la Pitești, în cadrul turneului 10 al LNMB. ”Vulturii” au acum 34 de puncte, cu unul mai puțin decât Voluntariul, în vreme ce ”U” BT conduce plutonul, cu 40 de puncte din tot atâtea posibile. Peste o săptămână, ”galben-albaștrii” joacă în Sala ”Transilvania” cu CSM Galați și CSM Tg. Jiu în cadrul turneului 11.

 

CSM CSU Oradea – BC CSU Sibiu 82-71

 

Cea de-a treia întâlnire dintre cele două echipe,în actualul sezon, din turul Ligii Naționale și grupele FIBA Europe Cup, s-a încheiat cu victoria orădenilor lui Cristi Achim. Precedentele două au fost câștigate de sibieni. Xavier Rathan-Mayes a fost coșgeterul meciului, cu 29 de puncte.

 

Primul pas greșit făcut de sibieni în cadrul turneului de la Pitești a fost cel din meciul cu CSM CSU Oradea. Cele două echipe s-au aflat față în față pentru a treia oară în actualul sezon, precedentele două întâlniri încheindu-se cu victoriile ”galben-albaștrilor”, 91-87 în Liga Națională și 78-70 la Istanbul, în grupele FIBA Europe Cup. Sibiul și Oradea s-ar mai fi putut afla față în față și în sferturile competiției continentale, dar jucătorii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc au fost eliminați în faza precedent de Reggio Emilia.

Cele două echipe și-au intrat mai greu… în mână, în debutul jocului de la Pitești. Abia după două minute a deschis scorul Valejka, iar după ce Watson a înscris alte două puncte, Fometescu a înscris cu o aruncare de la distanță. Zekovic a continuat ”run”-ul Oradiei, iar Dan Fleșeriu a cerut primul time-out după 4 minute.

La reluare, Tohătan a trecut la linia de ”libere” după faultul lui Tohătan. Abia la 10-0 sibienii au avut ripostă,prin Tohătan, care a înscris de la distanță.

Sibienii au redus considerabil diferența de pe tabelă în urma unei serii de trei triple, una a lui KJ Jackson, două ale lui Rathan-Mayes. CSU se apropia astfel la 3 puncte (15-12).

Actul secund a început de la scorul de 19-14 pentru Oradea. Sibienii au redis diferența la o jumătate de coș prin reușitele lui Reynolds și Cooper. Baciu a înscris un slam spectaculos, dar imediat KJ Jackson a egalat la 21 cu o aruncare din afara semicercului.

CSU a preluat pentru prima dată conducerea pe tabelă în minutul 13, prin tripla lui Rathan-Mayes (24-23). Canadianul a înscris alte două aruncări de la distanță, iar sibienii n-au mai cedat inițiativa până la pauză, intrând la cabine cu un +4 (39-35).

Torok a inaugurat tabela în repriza secundă, apoi Markovic a replicat cu o triplă. Orădenii au alergat după egalare, reușind să o obțină după 4 minute prin coșul de la distanță al lui Green.

În sfertul trei, echilibrul a fost cuvântul de ordine mai mult ca oricând în acest meci.Oradea a întors balanța în favoarea ei prin reușita lui Broussard (53-55). CSU a pierdut perioada cu 20-17, dar intra în actul decisiv cu un avantaj minim pe tabelă totuși (56-55).

Broussard a înscris primele puncte în sfertul patru cu o aruncare de la distanță, întorcând rezultatul, și tot el a înscris pentru 64-60.

Apărările au dus greul minute bune, iar tabela a fost puțin solicitată în dreptul scorului. Oradea s-a desprins de la 66-65 prin tripla lui Zekovic și coșul lui Green (71-65).

Dan Fleșeriu a luat time-out, iar la reluare KJ Jackson a înscris de la distanță, fiind însă imediat imitat de Markovic. Tot o triplă a înscris și Addison, la fel ca Watson și Markovic, pe final, Oradea câștigând în cele din urmă cu 82-71.

Xavier Rathan-Mayes a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 28 de puncte. De la gazde s-au remarcat Nikola Markovic, cu 20 de puncte, două recuperări și o pasă decisivă, iar Aaron Broussard a avut următoarele cifre: 13 puncte, 3 assist-uri și două recuperări.

Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat KJ Jackson (12 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive, 6 turnover-uri și două intercepții), Jayce Johnson (9 puncte,10 recuperări), Blake Reynolds (7 puncte), Rolland Torok (5 puncte, 4 recuperări), Lucas Tohătan 3 puncte), Marquis Addison (3 puncte, 4 recuperări) și Chriss Cooper (două puncte, 14 recuperări).

 

SCM Timișoara – BC CSU Sibiu 80-76

 

Cu un minut înainte de final, cele două echipe erau la egalitate,la 76. Bănățenii au gestionat mai bine ultimele zeci de secunde, câștigând prin coșurile lui Gajic și Mijajlovic.

 

După înfrângerea cu Oradea, pentru ”galben-albaștrii” a urmat cea cu SCM Timișoara. Sibienii au început în forță cu un ”run” de 11-0 la care Blake Reynolds a contribuit cu două triple. Formația lui Dragan Petricevici și-a mai revenit pe finalul perioadei, când au prins un ”parțial” de 7-0, astfel că,laprima pauză, CSU conducea cu 22-16.

Actul secund a fost o goană nebună a bănățenilor după egalare, dar n-au reușit mai mult de a se apropia la 3-4 puncte. Cel de-al doilea sfert s-a terminat nedecis (20-20).

După aproape 4 minute din cea de-a treia perioadă Timișoara a egalat la 47 prin Olah, dar imediat Reynolds a înscris de la distanță. Cele două echipe au mers cap la cap, cu avantaj pe tabelă doar pentru CSU însă. Abia în finalul perioadei Lazar a înscris pentru 62-60, Oradea intrând în avantaj în actul decisiv.

Cel de-al patrulea sfert a fost și mai echilibrat decât precedentele. Niciuna dintre echipe n-a reușit să se desprindă,iar cu 63 de secunde înaintede final tabela indica 76-76. Gajic a readus Oradea în avantaj, Rathan-Mayes a ratat aruncarea de la distanță, iar fostul jucător al lui CSU, Igor Mijajlovic, a trecut la linia de”libere”, transformând ambele aruncări. Același Rathan-Mayes și-a încercat încă o dată norocul de la distanță, dar a ratat și de data aceasta, astfel că Timișoara a câștigat cu 80-76.

Pentru BC CSU Sibiu au evoluat Xavier Rathan-Mayes (16 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, 4 turnover-uri, două intercepții), Chris Cooper (14 puncte, 5 recuperări), Blake Reynolds (14 puncte), Marquis Addison (13 puncte, 5 recuperări), Lucas Tohătan (7 puncte), KJ Jackson *4 puncte), Aurelian Gavriloaia (3 puncte), Rolly Torok și Jayce Johnson (câte două puncte).






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia