Tribuna
”Vulturii”, debut cu dreptul în noul sezon
”Vulturii”, debut cu dreptul în noul sezon
© Facebook BC CSU Sibiu
BC CSU Sibiu s-a impus la diferență de 3 puncte în fața formației din Pitești. Daniel Manchon a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 25 de puncte.

 

BC CSU Sibiu a debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii Naționale masculine de baschet. ”Galben-albaștrii” au reușit să se impună pe teren propriu, în partida desfășurată miercuri, 28 septembrie, în compania lui FC Argeș Pitești cu scorul de 90-87.

Miguel Angel Hoyo a început partida cu ”cinciul” Baris Ozkan, Mirel Dragoste, Daniel Manchon, Roberts Blumbergs și Dallas Walton.

În primul sfert, cele două echipe... și-au luat pulsul, fără să pună foarte multe puncte pe tabelă. Mirel Dragoste și Roberts Blumbergs au dus pentru prima dată diferența la două posesii. Piteștenii au replicat cu un parțial de 9-0, iar primul sfert s-a încheiat cu scorul de 14-12 pentru formația vizitatoare.

În actul secund, sibienii au intrat excelent în joc și au preluat rapid conducerea. Dani Manchon a explodat în sfertul secund, reușind trei coșuri de la mare distanță, iar până la pauză și-a trecut în cont 18 puncte. Acest lucru a făcut ca CSU să aibă un avantaj pe tabelă de zece lungimi. Zekovic închidea prima repriză cu un coș de 3 puncte, pentru scorul de 42-35 în favoarea jucătorilor lui Hoyo.

Reluarea jocului a adus aceeași desfășurare, cu CSU la timonă. Blumbergs, cu o nouă reușită de la distanță, a dus scorul la 52-41. Tot jucătorul leton a reușit faza meciului cu un alley oop din pasa lui Ozkan.

Andreja Milutinovic a sunat revenirea în sânul echipei vizitatoare, care până la capătul primelor 30 de minute de joc a revenit la o singură posesie pe tabelă, scor 60-58.

Tot Milutinovic și-a dus echipa în față după mult timp. ”Galben-albaștrii” au avut reacție, impulsionați și de atmosfera din tribune, și au trecut rapid din nou în față. Eforturile oaspeților de a rămâne aproape au fost anulate de four-point-play-ul reușit de Sebastian Ionescu și scorul devenea 82-75.

Piteștenii nu au cedat și au venit la doar două puncte, cu 6 secunde înainte de final. Baris Ozkan și Roberts Blumbergs au colaborat excelent la repunere și letonul a obținut un antisportiv, care practic a pus capăt jocului, scorul final fiind de 90-87.

Daniel Manchon a fost cel mai bun marcator al jocului, cu 25 de puncte, plus 8 pase decisive și 3 recuperări. Roberts Blumbergs a fost cel mai eficient, după 24 de puncte, 9 recuperări și două pase decisive. Sebastian Ionescu a contribuit cu 10 puncte, 3 pase decisive și două recuperări. Dallas Walton a terminat meciul cu 10 puncte și 6 recuperări.

Pentru BC CSU au mai jucat Baris Ozkan (7 puncte și 3 pase decisive), Mirel Dragoste (6 puncte, 3 recuperări și două pase decisive), Mouhamed Barro (4 puncte și 4 recuperări), Vuk Djordjevic (4 puncte și o recuperare) și Aurelian Gavriloaia (3 recuperări și o pasă decisivă).

 

 Hoyo: ”Am făcut o treabă bună”

 

Antrenorul echipei sibiene, Miguel Angel Hoyo, a declarat, la finalul meciului cu BCM ”U” FC Argeș, că este ”etxrem de fercit” pentru debutul cu dreptul în noul sezon. Ibericul a vorbit și despre alegerea de la ultima fază.

© Facebook BC CSU Sibiu

”Sunt extrem de fericit. Victoria este mereu importantă, cu atât mai mult în primul joc. Mă bucur foarte mult pentru băieți, au muncit din greu. Ne-am luptat de la început până la final și am făcut o treabă bună. Apreciez foarte mult suportul fanilor, ei ne-au ajutat în momentele dificile și am putut câștiga.

Mereu le spun jucătorilor să încerce să joace inteligent. Am ales o formație cu patru shooteri pe teren la acea fază. Piteștiul trebuia să riște și să faulteze, noi am mers pe această variantă să încercăm o pasă în cealaltă jumătate a terenului și a funcționat. Acum toată lumea a fost fericită, dar dacă nu ieșea pasa toți s-ar fi întrebat ce lucru nebun am încercat. Totul e bine atunci când iese ce ne propunem”, a declarat Miguel Angel Hoyo, la finalul meciului cu FC Argeș Pitești.

”Cred că puteam să fim puțin mai atenți la posesiile pierdute și la recuperări ca și echipă, dar per total am respectat planul antrenorului și a fost bine la final. E un sentiment plăcut să câștigi primul joc. Nu suntem foarte atenți cu posesiile, am comis turnovers stupide și Piteștiul a profitat de asta. Trebuie să avem mai multă grijă de minge pentru ca asta să nu se mai întâmple în meciurile viitoare”, a spus, la rândul său, Roberts Blumbergs după primul meci oficial al sezonului.

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
ADR CENTRU

Primaria SIBIU

Management Salubrizare si Protectia Mediului

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Comunicat Hoghilag
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA