Tribuna
PNL
”Vulturii” au pierdut ambele meciuri la ”Memorialul Tordai” 2020
Ovidiu BOICA
735 vizualizari
”Vulturii” au pierdut ambele meciuri la ”Memorialul Tordai” 2020
© Facebook BC CSU Sibiu
Baschetbaliștii sibieni au fost învinși, joi, cu 77-74 meciul susținut în compania lui Dinamo, iar o zi mai târziu au cedat și în finala mică, susținută în fața campioanei en-titre, ”U” BT Cluj, cu 83-75.

 

După ce și-au disputat trofeul, în finala de anul trecut a ”Memorialului Tordai”, ”U” BT Cluj și BC CSU s-au întâlnit, la ediția din 2020 a turneului dedicat regretatului mare jucător sibian, în finala mică. La fel ca la ediția din 2019, câștig de cauză au avut clujenii, care s-au impus la o diferență de 8 puncte (83-75), după ce, anul trecut, au câștigat cu 74-68.

Sibienii au ajuns să joace finala mică după ce, înainte cu o zi, au pierdut în fața celor de la Dinamo Știința cu 77-74, la capătul unui joc echilibrat.

Dan Fleșeriu a început partida cu Dinamo cu ”cinciul” Gavriloaia, Addison, Lutete, Torok și Cooper. Bucureștenii au câștigat primul sfert cu 21-14, apoi ”galben-albaștrii” au avut un început de act secund mai bun, reușind să întoarcă rezultatul. La pauza mare însă cele două echipe erau la egalitate, 43-43, după ce CSU câștigase perioada cu 29-22.

Dinamoviștii au început repriza secundă la fel ca pe prima, dar jucătorii lui Dan Fleșeriu au revenit și au întors balanța în favoarea lor pentru moment (51-49). Nu pentru mult timp însă, pentru că dinamoviștii au preluat încă o dată conducerea și, la finalul celui de-al treilea sfert, aveau avantaj de o jumătate de coș (63-62).

Formația din Capitală a marcat un singur punct în primele 7 minute ale actului decisiv (!!!), lucru de care au profitat ”vulturii”, care au auns să aibă 71-64 pe tabelă. Finalul a fost al jucătorilor lui Constantinides, care au întors scorul și s-au impus în cele din urmă cu 77-74.

Cel mai bun marcator al lui CSU cu Dinamo a fost Marquis Addison, cu 20 de puncte (7 recuperări și două assist-uri). Christian Lutete a înscris 16 puncte și a făcut 7 recuperări, iar Isaiah Philmore și Chris Cooper au marcat 14, respectiv 10 puncte.

Într-un alt meci, CSO Voluntari a câștigat cu 95-87 jocul cu ”U” BT Cluj.

 

Meci slab cu rivala din eternul derbi al Ardealului

 

Vineri, cu ”U” BT, Dan Fleșeriu i-a trimis pe parchet pe Tohătan, Torok, Johnson, Philmore și Addison. Clujenii au început în forță (14-4), diferența de 10 puncte menținându-se pe tabelă și la finalul primului sfert (28-18).

Actul secund a fost mai echilibrat, câștig de cauză avânt tot clujenii, la diferență de un coș (22-20).

Repriza a doua a început de la scorul de 50-38, iar ”U” BT s-a desprins, la un moment dat, la 20 de puncte (62-42). A venit replica ucătorilor lui Dan Fleșeriu, ”run” de 11-2. CSU a câștigat, în cele din urmă, sfertul trei, iar ultimele 10 minute au început de la scorul de 68-58.

”Vulturii” n-au reușit să schimb soarta partidei în actul decisiv, unul pe care l-au câștigat totuși la o diferență de un coș. Câștig de cauză au avut jucătorii lui Mihai Silvășan, care au terminat ”Memorialul Tordai” 2020 pe locul al treilea. ”U” BT s-a impus cu 83-75 în finala mică.

Christian Lutete a fost cel mai bun marcator al lui CSU, cu 21 de puncte. Lucas Tohătan a înscris 16 puncte, și a avut cîte 4 pase decisive și intercepții pentru sibieni. De la ”U” BT s-au remarcat Patrick Richard (17 puncte, 8 recuperări), Andrija Stipanovic (16 puncte și 6 recuperări), Justin Edwards (13 puncte) și Gregory Vargas (11 puncte și 5 assist-uri).

Ediția din acest an a ”Memorialului Tordai” a fost câștigată de CSO Voluntari. După ce s-a impus în fața lui ”U” BT Cluj cu 95-87, echipa ilfoveană a învins-o în finala mare pe Dinamo Știința cu 93-89.

Turneul din ”Transilvania” s-a disputat în condiții stricte, fără spectatori și respectând protocolul de desfășurare a competițiilor oficiale aflat în vigoare.

 

Fleșeriu: ”Trebuie avută răbdare”

 

Antrenorul echipei sibiene, Dan Fleșeriu, a recunoscut că jucătorii săi au făcut două meciuri slabe cu Dinamo Știința și ”U” BT Cluj. Tehnicianul este convins că ”vulturii” vor arăta cu totul altceva pe viitor, dar cere răbdare.

© Facebook BC CSU Sibiu

”Am avut două meciuri slabe, al doilea chiar mai slab decât cel în prima zi. Din păcate, în ziua a doua a turneului am avut un meci total lipsit de energie, apărare cu foarte multe greșeli, de fiecare dată, și de acolo totul a mers foatrte prost. Vom putea să jucăm mai bine decât atât, evident, am jucat deja meciurile din Bulgaria mult mai bine decât atât și cu siguranță săptămâna care ne rămâne până la Cupa României remediem și vom face mai bine decât s-a văzut acum. Am folosit mai multe formule de joc pentru a-mi da seama cât de mult ne pot da jucătorii noștri, în condițiile în care trei dintre ei sunt roockie și încă alți jucători tineri care abia învață baschetul din Europa. Așadar, trebuie avută răbdare și cu siguranță vom arăta mai bine”, a spus Dan Fleșeriu.

 

Bursa ”Ilie Mitea” pentru Bogdan Bădițăscu

 

BC CSU Sibiu a acordat, pentru al treilea an consecutiv, Bursa ”Ilie Mitea” unui tânăr junior de perspectivă al clubului.

Premiatul din acest an a fost Bogdan Bădițăscu, cel care și-a făcut debutul în lotul de seniori al lui CSU cu ocazia ”Memorialului Elemer Tordai” 2020.

© Facebook BC CSU Sibiu

Tânărul de doar 15 ani i-a impresionat pe antrenorii lotului U18 ani al lui CSU Sibiu, echipă cu care a cucerit medalia de bronz în recentul sezon încheiat, astfel că Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc l-au cooptat și la seniori.

Bogdan Bădițăscu va primi, pe lângă șansa de a se antrena alături de seniori, un premiu de 500 de euro oferit de apropiații familiei Mitea.

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia